Marek Jan Chodakiewicz amerikai lengyel történészprofesszor, aki többek között antiszemita, rasszista nézeteiről is híres, interjút adott a hétfői Magyar Időknek.

Egy újabb NER kompatibilis lengyel értelmiségi

A professzor szerint  Soros György :

Az utóbbi 30 évben legalább hárommilliárd dollárt költött a saját vagyonából erre a célra, persze akciói középpontjában a destabilizáció áll. Láthattuk, hogy elsősorban a volt szovjet zónában támogatta a forradalmi törekvéseket, de az Egyesült Államokban is több mint 20 éve próbálkozik: először a marihuána legalizálásáért harcolt, szerinte ez a szabadság szimbóluma. Aztán a rendfenntartó intézményeket, azaz a rendőrséget és a bíróságot próbálta behálózni. Például úgy, hogy pénzt ad a kerületi ügyészek támogatására és kijelölésére.

-mondja a Magyar Idők hétfői számában megjelent interjúban a történész – aki egyebek mellett Donald Trump varsói beszédének megírásában is jelentős szerepet vállalt – úgy fogalmazott:

az üzletember a tűzzel játszik.

Három tenger kezdeményezés

A lengyel származású, az Egyesült Államokban élő professzor nevéhez fűződik a Három tenger kezdeményezés, amelynek tavalyi varsói csúcstalálkozóján az amerikai elnök is részt vett.

A kezdeményezés lengyel elképzelés alapján, történelmi előzmények ismeretében jött létre 2016-ban. A résztvevő államok -Ausztria, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Lettország‎, Litváia Románia, Szlovákia és Szlovénia – együttműködése mindenekelőtt gazdasági célok közös elérésére irányul.

Az interjúból megtudjuk:

különleges figyelem kísérte Trump varsói beszédét, mert ez volt az első jelentős politikai fellépése Kelet-Közép-Európában. Szorgalmazta, hogy a NATO-tagállamok tegyenek eleget a vállalt pénzügyi kötelezettségeiknek, és szólt arról, hogy a társadalmi élet középpontjában a családnak, nem pedig a kormánynak és a bürokráciának kell állnia, ami – csakúgy, mint a védelem kérdése – a magyar állásponttal megegyező gondolat

– mondta a történész.

Arra a kérdésre, hogy a Három tenger kezdeményezés révén új szövetség van-e kialakulóban a Nyugat és Kelet határán, Marek Jan Chodakiewicz elmondta:

ez egyelőre csak egy koncepció, ami viszont a V4-ek politikai súlyának növekedésével és Magyarország szerepvállalásával egy olyan szövetséggé válhat, amely élvezi az USA támogatását, Donald Trump ugyanis támogatja az ötletet.

Mi az USA legfőbb problémája?

Arra a nem egészen érthető kérdésre, hogy az USA vajon meg tudja-e emészteni  Európa történelmét? Persze egy ép eszű olvasó nem is érti, miért kérdés ez a 21.században, de hagyjuk a kérdés-kritikát, hiszen a cikket olvasva szinte valamennyi kérdés úgynevezett alákérdezés,  és csak arra ad alkalmat, hogy ilyesféle mondatok is elhangozhassanak:

Az én generációmnak mind­össze harminc százaléka tudja, hogy milyen nemi identitású, ez pedig elgondolkodtató. A többiek vajon miért bizonytalanok egy ilyen alapkérdésben? (…) Nem a marxizmus vagy a bolsevizmus okoz most zavart, hanem például a leszbinizmus, a genderkérdés, az alapvető identitásbeli elbizonytalanodás.

Tehát az USA-ban jelenleg a nemi identitás kérdése és a genderizmus fontosabb probléma, mint a bevándorlás, a koreai, vagy az iráni atomfenyegetettség, és még hosszan sorolhatnánk.

Mondanám, hogy irigylem a problémáikat. Tudom,viszont, hogy nem mást mint egy egyszerű-agyú politikai bulletint olvasok, így csak elszörnyülködöm azon, hogy mennyire lenézi kérdező és kérdezett az olvasót, mert arra azért gondolni sem merek, hogy ők lennének ennyire szűk agyúak.

Az interjú végén már csak egy apró nyalintás következik a magyar NATO vállalások okán és túl is vagyunk az egészen.

Csak a kontextus okán

Részlet: a professzor egy régebbi blogbejegyzéséből:

“A fő cél a zsidó politikai lobbizás Lengyelországban és az ideológiai propaganda a politikában. (…)  Különös hangsúlyt fektetnek a zsidó tulajdon igényekre. Az ideológiai szférában a fő cél a katolikus egyház elleni küzdelem – egyébként: a zsidó civilizáció és a keresztény civilizáció harcának örök vonása. Ez a küzdelem két szinten zajlik: a kereszténység judaizációjának és a neo-marxizmus propagandájának (“politikai korrektség”) szintjén. A zsidó politikai lobbi nagy jelentőséget tulajdonít a kereszténység judaizálásának.”

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét