Leopard harckocsikkal gyakorolnak ukrán katonák Lengyelországban

Az Ukrajnának átadandó Leopard 2 típusú harckocsikkal gyakorolnak a nyugat-lengyelországi Swietoszówban ukrán katonák, hétfőn Andrzej Duda lengyel elnök és Mariusz Blaszczak kormányfőhelyettes, nemzetvédelmi miniszter ellátogattak a kiképzés helyszínére.

Morawiecki: a civilekkel szembeni terror elfogadhatatlan egy háborúban

A civilekkel szemben alkalmazott terror a katonai és politikai hadviselés elfogadhatatlan módja, az orosz elnök az ukrán városok hétfői rakétatámadásaival megmutatta a nemzetközi jogot megvető „gyilkos és bűnöző arcát” – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő

A cseh után a lengyel védelmi miniszter sem jön a budapesti V4-es találkozóra! – Alakul a V1?

Mielőtt még a kormánykommunikáció azzal tömné az emberfejeket, hogy a V1 azért baromi jó, mert elsők vagyunk valamiben, -esetünkben a „V”-ben, jelentsen ez bármit is, mondjuk Viktort- vagy mert „V”, azaz Viktor csak egy van szögezzük le, ez csupán azt jelenti, hogy a visegrádi négyek csapatából csak az Orbán Viktor vezette Magyarország maradt és nem azért, mert „csak egy maradhat”.

Ismét hasba rúgta Orbánt Andrzej Duda lengyel államfő

Nehéz megértenem Orbán Viktor miniszterelnök hozzáállását a háború fényében – jelentette ki a TVN24-nek adott interjújában Andrzej Duda lengyel államfő.
Hozzátette ugyanakkor a lengyel politikus – a magyar kormány korábban hangsúlyosan erős szövetségese -, hogy a magyar miniszterelnök nehéz helyzetben van, de meg kell jegyezni, hogy nem ő juttatta odáig a magyar államot, hogy teljesen Oroszországtól függjön..

Semjén Zsolt az egyik legkiválóbb magyar politikus – véli a lengyel nagykövet. Ön szerint?

Az eseményen Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy alapvetően Szent II. János Pál inspirációjára ment teológiára, a lengyel pápa életszentsége és világpolitikai szerepvállalása hatott rá.

Soltész Miklós „modern kori keresztényüldözést” vizionál

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Varsóban arról beszélt, hogy az egymásért való kiállásra a mai Európában is nagy szükség lenne – hangsúlyozta Soltész Miklós, hozzáfűzve: ennek éppen az ellenkezője történik, előtérbe kerül az önzés.