Gábor György: van valami állandó és változatlan a Fidesz-rezsim gondolkodásában

“Hallom innen-onnan, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. tíz kategóriában szakmai díjakat adott át „a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként”. Eszemben sincs minősíteni a tíz kategória díjazottját, egyrészt, mert nem értek a felsorolt kategóriákhoz, másrészt, mert valamennyi kategória és díjazott hidegen hagy. Két személynél állnék meg egy pillanatra, de kifejezetten csak azért, mert látom, olvasom a sok tiltakozást: díjat kapott két feketeöves, meggyőződéses és elszánt antiszemita, rasszista, jelesül Takaró Mihály és Siklósi Beatrix.

Radnóti Zoltán: bemutatom a „bumerángújságírás”-nak nevezett technika egy kifejlett példányát

Olvasott mostanság a kormánymédiában olyan cikket, ami azt volt hivatva bemutatni, hogy a világ mennyire figyel Magyarországra, azon belül is Orbán Viktor kivételes tehetségére a problémamegoldás területén? Meghagyva a külhoni újságíról szabad témaválasztását és véleményszabadságát feltételezhető, hogy némi hazai “segítség” is szerepet játszik egyik-másik cikk megszületésénél. Radnóti Zoltán főrabbi egy ilyenre hívta fel a figyelmet.

Napló Hungarikum 11. A járványminiszter észjárása – Ódon hírek – felfrissítve – Soros György sorstalansága

Borongós reggelre ébredtünk e napon, gondoltam, éppen jó lehet naplóírásra, ámbár e korai órán természetesen nem vonhattam be közös közéleti elmélkedésbe a Törvény Keretei Között Mérsékelten Haladók Pártjának tagságát, következésképp az alábbiak csak a magam parttalan tűnődéseiről szólnak, éppen nincs mellettem senki, aki szükség esetén gátat szabna az üressé váló szófolyamnak. Hitvesem, a párt egyetlen törzstagja éppen inkább egyik unokánk egészségi állapotáért aggódott, de szerencsére a teszt negatív lett. (Húszezerért.) Apropó! Teszt.

Gábor György: …ha időnként véletlenül elfeledném, a kommentekből pontosan tudom, hol élek és milyen szellemiség határozza meg a Fidesz-KDNP propagandagépezetét

„Magyarország dobogós az antiszemitizmusban, a nyugat-európai muszlimokéval vetekszik az itthoni zsidóellenesség” címmel számol be a Telex arról a tizenhat országban elvégzett szociológiai felmérésről, amely az európai antiszemita előítéletességről, szellemiségről ad képet.

Bodnár Zoltán: “demeter szilárd ma jelképesen kilógatta a horogkeresztes zászlót a Károlyi Palota erkélyéről”- Bajnai Gordon ( és sokan mások) véleményével

Nézzük kicsit messzebbről a demeter-jelenséget. Nevezett a regnáló magyar kormány elismert kultúr-mindenese, így eszmeisége feltehetőleg ismert és elfogadott a körükben.