Ausztria – tudják, a “laborunk”- berágott és beleszólást akar a Fertő-tó körüli Orbán-dúlás vizsgálatába!

Ausztria környezetvédelmi minisztere a magyar kormányhoz fog fordulni, hogy a Fertő-tó környezeti hatásvizsgálataiba vonják be az ausztriai hatóságokat is – írja az ORF burgenlandi állomásának hírportáljára hivatkozva a Mérce.

Tovább

Figyelem! Friss szolgálati közlemény Ausztriába autózóknak! – … és ez most nem az oltásról szól!

Kevés annál kellemetlenebb dolog történhet az utazni vágyóval, hogy amikor azt képzeli, hogy mindenre előrelátóan gondolt kiderül, egy alapvető dolgot benézett! Ettől óvja meg az Ausztriába autózni akarókat az alábbi teljesen friss, a határról küldött figyelmeztetés!

Tovább

Csak 200 km, de mekkora különbség: egy osztrák lap gyerekeknek magyarázta el, mi fán terem a magyar pedofiltörvény!

A Kleine Zeitung című osztrák lap kiadásában megjelenő Kis Gyerekújság című lap „Nagy vihar egy törvény körül” címmel közölt gyerekeknek szóló cikket a magyar úgynevezett pedofil-törvényről. “Számos EU-ország rossznak tartja a Magyarországon hozott törvényt. Pontosan miről van szó?” – kezdődik az írás.

Tovább

Igaza van Szél Bernadettnek, amikor azzal vádolja az Orbán-kormányt, hogy nukleáris veszélybe kergeti Paks-2-vel az országot?

Az ország egy emberként állt értetlenül, amikor a kormány statáriális váratlansággal és gyorsasággal  leszerződött az oroszokkal Paks-2-re. Több országgyűlési lépviselő azóta is küzd az értelmetlen döntés ellen közülük is a legkeményebben és elkötelezettebben Szél Bernadett, egy kori pártelnök, mára független országgyűlési képviselő.

Tovább

Rossz hír érkezett Ausztriából: ősszel jöhet a negyedik hullám!

Miközben egész Európán végigsöpör az optimista nyitási láz, ami akarva akaratlanul, de azt ígéri, hogy túl vagyunk a nehezén Osztrák virológusok viszont megkongatják a vészharangot. A kutatók feltételezik, hogy a  fertőzés szám lassú növekedése  után jön a negyedik hullám ami ismét szükségessé teheti a mindennapi korlátozások visszaállítását.

Tovább

A legnépszerűbb művészek kormánykritikája koronavírus ügyben

A legismertebb film- és televíziós színészek tucatjai cinikus videókkal bírálják a koronavírus kezelését. Körülbelül 50 prominens színész okoz szenzációt Németországban egy nagyszabású internetes kampánnyal #allesdichtmachen (mindent lezárni!) mottóval.

Tovább

Hatnapos zárlat Húsvétkor Ausztria keleti tartományaiban!- Burgenland, Alsó-Ausztria és Bécs

Ausztria legfertőzöttebb keleti tartományaiban húsvétkor – április 1-jétől 6-ig – teljes zárlatot vezetnek be, hogy megelőzzék a kórházak koronavírus-osztályainak túlterhelését – jelentette be Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerda este az érintett tartományfőnökökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Tovább