A “járd az országot, magyar” – jegyében így drágulnak az autópályamatricák

Ahogy az várható volt az autópályákon való országjárás árát is elérte az infláció, 2023 január 1-től nem csak a rájuk való felhajtás lehetősége drágul, de a bliccelés is. Mielőtt matricát vásárol, érdemes fontolóra venni az éves jogosultság lehetőségét, ugyanis jövőre 9 heti matrica ellenértéke megegyezik az éves árával.

“Andi, nézd ezt a sok szép autópályát, ez mind a miénk lett 2057-ig, mit szólsz?” – Lakatos Márk Mészáros-bőrben….

Arról biztosan értesült mindenki, akit érint, vagyis mindannyiunk, -hiszen, ha a szállítás költsége emelkedik, akkor minden többe kerül!- hogy tetemes drágulással kell számolnunk az autópályák használatakor. Azt sem titkolták, hogy 30, azaz harminc évre átadta “állam bátyó” a sztrádák üzemeltetésének jogát. És, hogy kinek? Lehet tippelni…..

Mr. Mackey a South Parkból és Magyar Közút: „az autópályán való megfordulás és tolatás rossz, értem?!”

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalomfigyelő kamerái az elmúlt néhány hétben számos alkalommal rögzítették, ahogy autósok szabálytalanul megfordultak, visszatolattak, vagy éppen a forgalommal szemben hajtottak fel a hazai autópályákon

Egy hét múlva -és aztán 35 évig!- már a Mészáros-Szíjj-üzemeltette autópályán dübörgünk….

Évente kilométerenként 96,2 millió forintért Mészáros Lőrinc és Szíjj László érdekeltségei fogják üzemeltetni 35 évig a teljes magyarországi gyorsforgalmi úthálózatot – adta hírül még májusban a közbeszerzési értesítő és erősített rá Rogán Antal, ami szeptember 1-től élesedik.

Robbant? Robbantották? Dugin orosz filozófus lánya autója porrá égett az autópályán!

Sikeres merényletkísérletet(?) hajtottak végre a moszkvai Mozhajszkoje autópályán, ahol egy autó robbant fel. A gépkocsi női sofőrje a helyszínen életét vesztette. Az egyelőre meg nem erősített hírek szerint a merényletben az orosz újfasizmus és imperializmus fő ideológusa, Alexander Dugin lánya, Darja Dugina az áldozat