Bárándy Péter - Városi Kurír

Sorting by

×

Bárándy Péter: megnyugtató lenne, ha a titkosszolgálati eszközök alkalmazásáról Varga Judit helyett Répássy Róbert dönthetne

Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter az ATV Híradójának azt mondta, hogy bár a jogszabály szerint a miniszter hivatott dönteni a titkosszolgálati eszközök alkalmazásáról abban az esetben, ha nem bűnügyi megfigyelésről van szó, de nem jogszabályellenes, ha ezt a feladatkört átruházza az államtitkárra.

Tovább

Jóvátételt! Mindenki áldozata a rezsimnek — Lapzsemle

Heti lapzsemle egy rendszerváltó javaslatról, ami eddig méltatlanul kevés figyelmet kapott. A Városi Kurírban már többször olvashattak Szepesházi Péter ügyvéd, korábi bíró, bátor és tűpontos nyilvános fellépéseiről, amelyek szembeszállnak az igazságszolgáltatás függetlensége elleni fideszes merényletekkel.

Tovább

Donáth László ragaszkodott a nyilvános tárgyaláshoz – Tagadta a vádat

A büntetlen előéletű Donáth László ragaszkodott a tárgyaláshoz való jogához, nem fogadta el azt a 2021. február 19-én tárgyalás mellőzésével hozott büntető végzést, amely megállapította a vádlott felelősségét a testi sértés bűntettében, valamint folytatólagos elkövetett szeméremsértés vétségében.

Tovább

Szörnyű ára lesz az Orbán-dúlásnak – Lapzsemle

Legutóbbi lapzsemlémben bőségesen szemléztem azokat a kezdeményezéseket, amelyeket május 15-én a Népszava Szép Szó mellékletében Bárándy Péter, Fleck Zoltán, Lengyel László és Vörös Imre közös felhívása koronázott meg. („Demokráciát és jogállami alkotmányosságot”) A rendszerváltó javaslat lényege: Orbánék választási veresége esetén egyszerű többséggel alkotmányos rendszerváltást lehet végrehajtani, mivel a jelenlegi rezsim folyamatos alkotmánysértést követ el.

Tovább

Magyarország, under construction – Lapzsemle

Minden korábbinál erősebb felhívást tettek közzé a rendszerváltókhoz címezve tekintélyes civil személyiségek. A Népszava Szép Szó mellékletében Bárándy Péter, Fleck Zoltán, Lengyel László és Vörös Imre követel „Demokráciát és jogállami alkotmányosságot”. Heti lapzsemle.

Tovább

Bárándy Péter: olyan átláthatatlanná teszik a szabályozást, hogy a jogászok sem igazodnak el benne!

A törvényhozás ad hoc jellege kapcsán Bárándy Péter volt igazságügyminiszter kijelentette, régen azt gondolták, a legrosszabb törvényalkotás a névre szóló. Most szerinte még sokkal rosszabb a helyzet: olyan átláthatatlanná teszik a szabályozást, hogy a jogászok sem igazodnak el benne.

Tovább