Ukrán válasz Orbán béketárgyalási tervére: puszta médiafelhajtás

Megvannak a hivatalos csatornái az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború lezárását célzó tárgyalásoknak – jelentette ki szerdán Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló ukrán küldöttség tagja Orbán javaslatára az Ukrajinszka Pravda hírportál érdeklődésére.

Ha Orbánt keresi, ne a falvédőn tegye: lejött! Éppen a harcmezőn téblábol és teszi a dolgát!

Érdekes szokást vett fel pár nappal a választás előtt a miniszterelnöki közösségi oldal. Esténként eleresztenek egy-egy több összetett mondatból álló posztot és sehol egy emoji! Csak nem rájöttek, hogy a szimpatizánsok egy része besokallt az egyszavas instrukcióktól? Aki viszont beijed a betűhalmaztól, -cirka öt bővített mondat!- az legfeljebb tovább tekeri az orbáni hírfolyamot és talál bőven magához illőt….

Ez ám a stratégiai nyugalom! Orbán visszatért a gyökereihez: nem vagyunk lúzerek, harcolni fogunk!

Pár percig úgy tűnt, hogy Orbán Viktor szélkakast éppen arra fújta a szél, hogy “békenyagykövetként” folytja -áldott/áldatlan- tevékenységét, de szombatra egyértelművé vált, hogy az csak egy pillanatnyi eltévelyedés volt, -és nem is nagyon jött be- marad inkább, mi szügyéből fakad: a jól bevált “üsd, vágd” retorikánál.