A „hazugság ára” alcímet viselő „Elkxrtuk”-ot csak hazugság árán tudták bemutatni. És a végén még arról is hazudtak. „Ennyi!”

Van abban valami egészen sajátos, hogy a „hazugság ára” alcímet viselő fideszes propaganda-film brüsszeli bemutatója a mozi vezetőivel való levelezésem alapján egy testes, fideszes hazugságon alapult – kezdte bejegyzését Ujhelyi István Európa parlamenti képviselő közösségi oldalán.

Read more

Döbbenet! 2 Elk*rtuk készült! Máshogy nem történhetett!

Az várható volt, hogy minden fideszes közösségi oldaláról, ha látta valamelyik ingyen vetítést, ha nem, ezerrel folyik majd a propaganda, hogy ilyet még nem látott az emberiség, mint ez a Kálomista-film, de az, hogy az Elk*rtukról a bemutató napján egymásnak teljesen ellentmondó kritika jelenjen meg, az csak úgy lehetett, hogy nem egy filmet láttak az ítészek. Mármint normális országban, de mivel a premier Magyarországon került bemutatásra….

Read more

Székely Csaba: Megjelenni a Magyar Idők feketelistáján egzisztenciális vészhelyzet

Székely Csaba erdélyi drámaíró, nacionalista érzelmek kereszttüzébe került egy tavaly decemberi romániai premier miatt. A budapesti Radnóti Színházban a minap bemutatott legújabb színművében az egyetemes értékek helyét keresi az életünkben. Az alkotóval a Heti Világgazdaság készített interjút.

Read more

Pin It on Pinterest