Zelenszkij: megsemmisült az energetikai infrastruktúra több mint egyharmada

Oroszország megsemmisítette az ukrajnai energetikai infrastruktúra több mint egyharmadát – közölte Volodomir Zelenszkij ukrán államfő kedden egy berlini konferencián, amelyet az ország újjáépítéséről rendeztek.

„Sikertörténet” és „kudarc, lebőgés” – Jelzők Orbán berlini vendégszereplése kapcsán

Tipikus példája Orbán berlini látogatásának értékelése arra, hogy egyazon történetnek minimum két oldala van. Azt, hogy ki melyiket tartja igaznak függ az Orbánhoz és a magyar kormányhoz való viszonyán, a realitásértelmezésen és attól, hogy a közpénzből fenntartott hazai propagandagépezet éppen mennyi pénzt áldoz annak sulykolására, amit elültetni kíván szigorúan „kerítésen belül”.

Orbán Viktor: Magyarország már elvesztette körülbelül 200 állampolgárát, akik besorozott katonaként meghaltak a fronton

Magyarország a béketáborhoz tartozik, „az azonnali tűzszünet és az azonnali béketárgyalások híve vagyok” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Berlinben a Cicero közéleti folyóirat és a Berliner Zeitung című napilap rendezvényén.

Ugye, micsoda különbség! Az „Orbán Berlinben” hír másik olvasata

Orbán Viktor Berlinbe utazott -ahogy közösségi oldalán fogalmazott- a magyar-német kormányfői csúcsra, amiről több beszámolójában is posztolt. Az „első félidőről”  feltöltött képeken minden rendben zajlott, kézfogás, mosolygós vállveregetés, ahogy a NER-könyvben megíratott. Mint mindennek, ennek is van másik olvasata…..

„Guten Tag, Olaf, mi nem fogunk megfagyni télen, de Ti itt Európában legalább szülhettek férfiként….” – Ujhelyi „képzelt riportja”…..

Berlinben tárgyal holnap a Fidesz miniszterelnöke, az Olaf Scholz német kancellárral való hivatalos találkozón a kormányzati bejelentés szerint Európa-politikai, bilaterális, gazdaságpolitikai és nemzetközi témákról tárgyalnak majd, középpontban az orosz agresszióra adott reakcióval és az „ezzel összefüggő legújabb fejleményekkel”.