A mi magyar maffiaállamunk működéséről….

Pécsi átvilágító ügyvédként sokat tapasztaltam a magyar maffiaállam rendszeréről. Ezért írom meg ezt a cikket. Az olasz maffiáról szóló Polip című sorozatot annak idején nagy sikerrel vetítették nálunk is. Főszereplője, Cattani felügyelő volt, a bűnözők elleni harc kérlelhetetlen hőse. Most idézek néhány mondatot Espinosa főmaffiózóval folytatott beszélgetéséből, amit itt tudtok megnézni. Többször kitettem már az fb oldalamra, de talán sokan nem tudták, hogy miért?

Dr. Kottász Béla pécsi ügyvéd emlékére

Elment Dr. Kottász Béla, akit kb. 30 éve ismertem meg, amikor még a Pécs Városi Bíróságon, mostani nevén Pécsi Járásbíróságon működtem bíróként. Sok ügyben dolgoztunk együtt a pulpitus másik oldalán ülve. Megszerettem. Nem volt nehéz. Mindig türelmes, szerény, jó humorú és kiváló szakmai képességekkel rendelkező jogász volt.

Engoron bíró: Trump úr, tudom, hogy ön komolyan veszi a saját dolgát, én is az enyémet! – Ítélet az ex elnök ügyében

A bíróság megsértése miatt elítélte Donald Trumpot egy New York-i bíró hétfőn, amiért a volt amerikai elnök nem adta át Letitia James, az állam demokrata párti főügyésze által kért üzleti dokumentumokat – közölte hétfőn az amerikai sajtó.

Dr. Tamásfy József bíró, avagy ki itta meg a miniszter konyakját?!

Róla mindenképpen írnom kell. Dr. Tamásfy József a Baranya Megyei Bíróság elnöke volt a rendszerváltáskor. 1989 nyarán, az egyetem elvégzése után odamentem hozzá farmerban, majdnem térdig érő pulóverben, alföldi papucsban és lobogó, göndör, hosszú hajjal felvételi elbeszélgetésre. De nem tett megjegyzést.

Hadházy Ákos: az oligarcha, aki rácsodálkozott a NER működésére – avagy ahogy kiesett a pikszisből, rögvest tisztán lát?

Eljátszottunk a gondolattal, mi történne, ha Mészáros “gyerekkori haverben” inogna meg a bizalom és egyik percről a másikra leesne nála a tantusz? Bár lehet, hogy egy bizonyos NER-milliárd felett nem működik a fenti séma, hiszen Simicska Lajos a kezdeti hév után szépen csendben ül a titkon.

Legyünk méltók a felnőttségünkhöz! Csúcsjelöltjeink és pártvezetőink mintha nem bírnának magukkal, de életveszélyes, ha a táboraik is csatározni kezdenek!

Ez az írás nem a jelöltekről szól, hanem rólunk, akik választani akarunk köztünk. Sokban változtunk, mások lettünk, mint ahogy el szokták könyvelni. Például megfiatalodtunk – sajnos nem én személy szerint, de az látszik, hogy megjelent az új közéleti generáció. Szavaz, és be is száll a korábbi “nagyok” játékába.

Magyar bírók és politikusok megölésére hergelte egy radikális csoport vezetője a tagokat, akik nem ellenkeztek….

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség: „… hadiállapot van (…) az én ítéletem halál…” – adta az iránymutatást követőinek a magát “bírónak” nevező.