Ördögi tervem van! – Napi Lendvaiságok…

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Lássuk szerdai gondolatait!

Read more

Csák kulturális és innovációs főközszolga: „a Fudan jó lehetőség”, a CEU-nak pedig: „..jó egészséget!”

Az aktuális kulturális és innovációs miniszter, Csák János a Mandinernek adott interjúban sietett leszögezni, hogy szerinte is „híd leszünk” kelet és nyugat között, amihez a Fudan egyetem Budapestre cuccolása kiváló lehetőséget teremt. Hasonlatához visszatérve: a hídon nincs élet, ott csak átdübörögnek az egyik partról a másikra igyekvők és vissza……

Read more

Bruck András: hétfőn már késő lesz!

Abban a reményben írom ezt a választás előtti utolsó posztot, hogy holnap lezárul a rendszerváltás óta eltelt idő legkórosabb és legkárosabb évtizede. Hogy véget ér ez a hatalmi, vagy inkább uralmi korszak, amely ember és társadalom eredendő törékenységét újra és újra kíméletlenül próbára tette. A diktatúra bármelyik formája, a legenyhébb is terror, mert szüntelenül olyan választások elé állítja az embert, ami nem jó neki. Hétfőn már késő lesz!

Read more

Levél Orbán Viktor miniszterelnök-közszolgának egyik főnökétől!

Kegyelmes uram! Tisztelt miniszterelnök úr! Ön az utóbbi hónapokban a járvány és a gazdasági válság(ok) idején több alkalommal megtisztelt azzal, hogy levelet írt nekem. Soraira – remélem – mindig illőképpen a nyilvánosság előtt válaszoltam portálunkon, bár tartok tőle, hogy válaszaim nem kerültek az Ön íróasztalára – lévén hogy Önnek több dolga van, semhogy a hivatalába címzett levelek sokaságát személyesen olvasgathassa. Megértem.

Read more

Lattmann Tamás: „több mint négy évig csavargatta a brét a Tákolmányíróság, hogy nehogy, nehogy érdemben állást kelljen foglalnia a Lex CEU ügyében…”

Az Alkotmánybíróság elutasította a CEU-val kapcsolatos panaszokat arra hivatkozva, hogy a panaszosok az időközben elfogadott új törvényre nem terjesztették ki a beadványukat. Az Ab álláspontja szerint a 2017-ben benyújtott panaszok okafogyottá váltak, ezért megszüntette az eljárást.

Read more

A kormányzás mércéje – Legyen végre békesség!

Hol a boldogság mostanában? No hát nem Magyarországon. Egy nemzetközi kutató-csoport az ENSZ megbízásából 2021-ben már kilencedik alkalommal készítette el e a világ boldogságtérképét. A felmérésben az egy főre jutó GDP, a szociális ellátás mi-nősége, az egészségesen eltöltött évek száma, az életforma szabad megválasztása, a társadalom nagylelkűsége, a korrupció, és a negatív jövőkép jelenléte volt a mérlege-lés és az összehasonlítás tárgya.

Read more

Pin It on Pinterest