cigány - Városi Kurír

Sorting by

×

“Bevégeztetett! A következő 4 évben a cigányoknak nem lesz parlamenti szószólója!” – Hidvégi B. Attila tudósítása

Hétfőn délelőtt 11 órakor kezdődött az ORÖ nemzetiségi jelöltállító közgyülése, de este 19 órakor sem sikerült dönteni a jelöltállítás eljárásrendjéről. Agócs János elnök már nyolcadszor rendelt el szünetet, most ezúttal 2 órára függesztette fel a tanácskozást. A vita, a döntésképtelenség abból adódik, hogy a Lungo Drom tagjai nem akarják, hogy titkos szavazással döntsenek a listavezető személyéről, míg Agócs János ehhez ragaszkodik – számolt be a helyszínről Hidvégi B. Attila közösségi oldalán.

Tovább

Késsel támadtak az ORÖ volt elnökére

Súlyos testi sértés és rongálás gyanújával indult eljárás az ellen a férfi ellen, aki egy késsel támadt rá az ORÖ volt elnökére és rasszista, fenyegető kiabálások kíséretében kiszúrta a roma politikus autójának egyik gumiját. A Baranya megyei Komlón szerda délben történt incidensről maga az érintett, Hegedüs István számolt be a RomNet-nek.

Tovább

Vérfertőző cigányok!? – Setét Jenő felháborodva cáfol – Frissítés: megszólalt az érintett!

Setét Jenő az ismert polgárjogi harcos – aki évek óta következetesen áll ki a magyar cigányságért bármilyen színű kormánnyal, vagy hatalommal találja szembe magát –, hétfőn a facebookon fakadt ki egy Népszavában megjelent írás kapcsán.

Tovább

Nincs az a süllyesztő, ami elnyelné Farkas Flóriánt! – Cigány vonalon erősítene a Fidesz

A RomNet több forrásból is úgy értesült, a Fidesz a jövő évi országgyűlési választásokra a szavazatmaximalizálás érdekében több vonalon is erősítené a romák szavazóbázisát: még az ősszel újra megkötné a választási szövetségét a Lungo Drommal, így Farkas Flórián biztos befutó helyen indulhat a 2022-es választáson is, és hazahívnák parlamenti képviselőnek diplomáciai szolgálatából Osztolykán Ágnest, aki az LMP színeiben volt korábban országgyűlési képviselő.

Tovább

Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember

Farkas Franciska cigány származású színésznő. A 35 éves művész. drámapedagógus, a Wesley János Lelkészképző Főiskolán diplomázott szociális munkás szakon. 2013-ban megkapta élete első főszerepét a Viktória – A zürichi expressz című svájci filmben, amiért neki ítélték a legjobb színésznőnek járó díjat a Hungarian Film Festival of Los Angelesen, Hollywoodban.

Tovább