Az éhezés pártsemleges, aki a kezét segítségért nyújtja, ha tudunk, segítünk, szívből, emberségből – Karácsonyi ételosztás Debrecenben

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete karácsonykor sem feledkezett meg a cívis városban élő nehéz sorsú embertársainkról. A több éves hagyománynak megfelelően az ünnep másnapján vendégségbe hívtuk a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, az utcán élő honfitársainkat.

Ha ezt Dúró Dóra tudta volna… – Mikulás-üzenet: a család, az család, nincs kivétel…

Felteszem, amikor Dúró Dóráéknál járt a fent említett fehérszakállú, a képviselőnő még nem tudta, hogy mit készül üzenni a magyar családoknak a nemzetközi hírnévvel rendelkező Mikulás, hiszen akkor biztosan Őt is kioktatta volna, mint Novák Katalint a parlamentben arról, hogy mi a “normális családmodell”.

“A helyzet fokozódik” – Közel 200 vendég lakott jól a debreceni morzsapartin 

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület október utolsó előtti szombatján ismét vendégségbe hívta mindazokat a debreceni felebarátainkat, akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán. Már jóval egy órával a kezdés előtt legalább nyolcvanan álltak a sorban, és folyamatosan jöttek az ételre várók. A hó vége bizony sok kisnyugdíjas, több gyermekes család számára okoz megoldhatatlan nehézséget.

Kötcsei találkozó – nem NER-ül, hanem “emberül”

31. nemzeti Fidesz-kötcsei találkozó szombaton beindult, itt tudhatják meg a fun-ok, hogy Orbán Viktor hogyan tervezi a közeljövőt, itt szondáztatja meg a híveket, mennyire elégedettek ezzel a jövőképpel. Ám Kötcsén másféle találkozó is lehetséges – ne a falut hibáztassuk az odacuccolók helyett!

Botka László: tűzijáték helyett tűzifára költjük a város pénzét

“A tűzijáték megrendezésének költségét a rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére költi a szegedi önkormányzat idén…” – olvasható Botka László szegedi polgármesteri hivatal közleményében. “Az augusztus 20-a, Szent István napja kiemelten fontos ünnep, de a súlyosbodó gazdasági válság és a rendkívüli szárazság miatt nem lesz tűzijáték….”

Csöpögtet az Orbán-kormány, adósodjon el nyugodtan tovább! – Aki falusi csok-felvételen törte a fejét, tovább törpölhet, kitolták a kölcsönfelvétel határidejét

Ugyan aki leugrik a közeli “kispiszkosba” pár zsömléért, naponta tapasztalhatja, hogy mi, mennyi és azt is, hogy mennyivel hamarabb ürül ki a családi kassza, az Orbán-kormány azért bepróbálkozott az előre megírt forgatókönyv szerint a nép kábítását. Szerdára is jutott egy ilyen bejelentés: csok-ra fel!