Az igazi adventi koszorú – Korok, népek, hiedelmek, szokások, hagyományok

Minap olvastam egy cikket, amelyben az állt, hogy az igazi adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya található. Csakhogy ez kizárólag a katolikus vallásúakra vonatkozik. Az adventi koszorú történeti előzményei ezredévekre nyúlnak vissza. Korok, népek, hiedelmek, szokások, hagyományok, vallások mélységeibe kell elmerülnünk, hogy megértsük, hogyan is jutottunk el a jelenig, azaz ahhoz, hogy a 21. században az adventi koszorúk akár szakrális, akár ünnepi díszként is megtalálhatók az otthonokban.

Amit küldenék, azt nem szokták karácsonyfára rakni… – Novák Katalin fenyődíszítős-ötlete kiakasztotta a kommentelőket

A kommunikációs stábban jó ötletnek tarthatták, hogy Novák Katalin karácsonyfadíszeket gründoljon a nép egyszerű gyermekeitől a Sándor-palota fenyőfájára. Több szempontból is hatásos, hiszen sokan vannak olyanok, akik tetőtől bokáig megtisztelve érzik majd magukat, hogy a „nemzet fáján” lóg a díszük és az sem utolsó, hogy még az unokáknak is mesélheti az adományozó, hogy részese lehetett a nagyi a „nemzet  adventi ünnepének”. Készülhetnek majd fotók, videók az áhitatról, amin ott pózolnak a regnáló előljárói, akik párás tekintetüket pont a küldő függőjén legeltetik.

Káprázatos húsvéti dekorációk, amelyeket egy szempillantás alatt el is készíthetsz!

A húsvét közeledtével mindig eszembe jut, hogyan is készültünk az ünnepre gyerekkoromban, nagymamám Húsvét előtt gyönyörű hímes tojásokat készített. Ő nem használt modern tojásfestéket, sem tapadó matricát vagy egyéb dekorációs dolgokat, csak egyszerű petrezselyemlevelet, hagymahéjat és harisnyát.