A 2023-as nyár új szavai: fagyi- és lángosinfláció

A múlt hét egyik nyáriasnak mondható napján hónom alá kaptam az unokákat -szám szerint négyet- és gálánsan meghívtam őket fagyizni. Jókedvűen bolondoztunk az úton, betértünk a kedvenc cukinkba, ahol parádés választék volt a nyarat idéző finomságból. Kiválasztottuk, hogy ki mit akar, majd a fizetésnél jött a meglepetés!

Ez durva! Tizenöt éve nem látott magasságban az infláció – Ezt biztosan Ön is érzi…..

Ha eddig azt hitte, hogy csak az Ön pénztárcája ürül ki hó közepére, nagyot tévedett, bár ez nem vigasz. Tizenöt éve nem volt ilyen drágulás Magyarországon, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint átlagosan 7,9 százalékos volt az infláció tavaly januárhoz képest.

Nagy a baj! Lassan lekerülnek a polcokról az olcsó élelmiszerek, de mi jön helyettük?

Fel kell készülni, hogy az olcsó élelmiszereket a jó minőségű, de drágább termékek válthatják fel – erről beszélt Raskó György a Spirit FM Aktuál című reggeli rádióműsorában. Az agrárközgazdász szerint semmi jóra nem lehet számítani 2022-ben az élelmiszerárak kapcsán.

4. hullám?- Mi a jelentése ennek szónak: kormány? – Giga-drágulás a nemzeti haláltánc körül

Sajnos nyugodtan kijelenthetjük, hogy 2021. április 24-e, szombat nem más, mint a Magyarországra leselkedő 4. hullám nullpontja, az a nap, amikor kormánysegédlettel rászabadult az országra az újabb vírusáradat. Egyáltalán nem etikus, amikor a kormány ezért az egyéneket teszi felelőssé, hiszen az ő dolguk lenne -olykor- még magától is megvédeni a népet (nemzetet?). Gondoljuk át magát a szóalkotást: kormány, mit is jelenthet pontosan ez a szó?

Drágul a cigaretta! – újra a szenvedélyen kaszál az állam?

Várhatóan rövidesen drágul a dohánycikkek ára Magyarországon. Jelzésértékű, hogy a kétlépcsős jövedékiadó-emelés első, januári szakaszához közeledve a trafikok már decemberben elkezdtek árat emelni, ezért az iparági várakozások szerint a közelgő április 1-jei adóváltozás hatása is lassan érezhető lesz.