Színházat letiltani nem kell félnetek jó lesz – Központozza mindenki, ahogy jónak látja! – Egy betiltott előadás margójára 2021 júliusában

Az 1978-ban alapított Tanyaszínház június végén indította a hagyományos nyári turnéját a Vajdaságban, hogy olyan helyekre is eljusson, ahol egyébként nincs alkalmas terem a kőszínházak előadásainak befogadására. A kezdetekben még szamaras fogattal, később traktorral jártak, idén váltottak kisbuszra. Ráadásul a tavalyi előadások elmaradtak a járvány miatt.

Tovább

Szegedi történészt panaszoltak be a hallgatói – Hogy miért? Rasszista, szexista, homofób kijelentésekkel tűzdelte előadását!

Február 17-én a Szegedi Tudományegyetem egyik délutáni előadásán Gulyás László történész, főiskolai professzor hallgatóinak egy része szerint rasszista, homofób, szexista megjegyzések sokaságát használta.

Tovább

Meztelen nő és késes támadó (műsoron kívül) élőadásban – volt aki belehalt

Szokatlan incidens zavarta meg péntek délután a bukaresti  Antena1 televízió Acces Direct (Közvetlen hozzáférés) című műsorát: élőadás közben berohant egy meztelen nő a stúdióba, és egy téglával támadta meg a műsorvezetőt. Támadás élőadásban nem is olyan ritka mint gondolnánk, volt olyan is ami halállal végződött.

Tovább

Az MTA betiltással ünnepeli a Magyar Tudomány Ünnepét

Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 2003 óta rendszeresen, így az idén novemberben is megrendezi azt az eseménysorozatot, melyen válogatott magyar kutatók előadásokon, konferenciákon, könyvbemutatókon tárják a nagyközönség elé, hogy mire jutottak a kutatásban az elmúlt évben. A politika 2018-ban ebbe is betette szőrös lábát.

Tovább