Ön még beül? Tovább drágul a taxizás, de ne higgye, hogy elégedettek!

Minden drágul – mondhatnánk, ami így van, de a taxizás eddig sem tartozott a mindennapok részévé, ami az újabb áremelésnek köszönhetően egyre jobban így lesz. Tíz százalékkal többet kérnek március második hetétől a budapesti taxisok a kiállásér és a futott kilométerekért is.

A „járd az országot, magyar” – jegyében így drágulnak az autópályamatricák

Ahogy az várható volt az autópályákon való országjárás árát is elérte az infláció, 2023 január 1-től nem csak a rájuk való felhajtás lehetősége drágul, de a bliccelés is. Mielőtt matricát vásárol, érdemes fontolóra venni az éves jogosultság lehetőségét, ugyanis jövőre 9 heti matrica ellenértéke megegyezik az éves árával.

Azt hitte, nyugdíjba mehet jövőre? Nem biztos, sőt….

Mialatt Orbán Viktor választási kampányában eljutott a nyugdíjasok szemfényvesztegetésehez, szépen, csendben kiderült, 2022. január 1-én ismét jön a nyugdíjkorhatár emelés, így az már 65 év lesz az 1957-ben születetteknél – írta meg a Portfolio. A lap összeszedte, hogy mikor és milyen feltételekkel lehet nyugdíjba vonulni.

A kormánytisztviselők bankszámláján 30 %-al több landol!

A kormány elfogadta és az Országgyűlés elé terjeszti a kormányzati igazgatásról szóló törvénytervezetet, amelynek elfogadása esetén januártól átlagosan 30 százalékkal emelkedik a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők bére, emellett számos családbarát intézkedést is bevezetnek – jelentették be kedden Budapesten.