erdély - Városi Kurír

Sorting by

×

Teljes magyar oktatási struktúra alakult Erdélyben

A magyar kormány támogatásával sikerült a bölcsődétől az egyetemi szintig terjedő teljes magyar oktatási struktúrát kialakítani Erdélyben – mutatott rá Potápi Árpád János szombaton, miután Nyárádszeredában felavatták a római katolikus óvodai napközi otthont.

Tovább

Parászka Boróka: az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

Tovább

Felmondott kedden az erdélyi magyar Transindex.ro portál teljes szerkesztősége

Amint a portálon közölt elköszönő írásban a szerkesztőség tagjai közölték, úgy érzik: a munkájuk teljességgel ellehetetlenült, és már nem tudják a legjobb szakmai tudásuk szerint ellátni azt a feladatot, amely a mindenkori szabad sajtó feladata lenne. Megjegyezték, a Transindex 23 évi működése során változott a csapat, de a portál képviselte értékek nem.

Tovább

A Fidesz házhoz megy! Erdélyi aktivistatanonc csengetett be a 444.hu újságírójához….

Szombaton számoltunk be arról, hogy ingyenes utazást, szállást, ellátást és fizetést kínálnak romániai magyar -erdélyi-  egyetemistáknak a Facebookon, ha Magyarországra jönnek “aktivistáskodni”: standolni, vagy házról házra járni. Elő is került az első fecske….

Tovább

Parászka Boróka: az a kormány, amelyik ukránozással, erdélyizéssel vagy épp cigányozással jut hatalomra, nem magyar és nem kormány

Sok szó esik mostanában a kormány és az ellenzéki pártok kisebbségben élő magyarokat érintő politikájáról. Az alábbiakban Parászka Boróka, az alighanem legismertebb erdélyi liberális publicista facebook-bejegyzését olvashatják.

Tovább

Németh Zsolt beszólt Romániának – Egy elszabadult elme dúlása

Németh Zsoltnak az országgyűlés külügyi bizottsága vezetőjének agyára ment a kivagyiság.  A magyar politikus szerint  Romániának el kell döntenie, hogy részt kíván-e venni a Kelet-Közép-Európában létrejövő egységes gazdasági térben, vagy kizárólag az európai nagy országok ligájában akar szerepelni.

Tovább

Jézus talán szélsőjobboldali volt?— Lapzsemle

Összeesküvés-elméletek, a szélsőjobbnak is a legszélével keveredő stupid szekták, megállíthatatlanul nyomuló butaság. Ez köti össze a Heti lapzsemle ezen a

Tovább

Tamás Gáspár Miklós: a Kádár-rendszer sikeres volt a maga sajátos koordinátái között

Tamás Gáspár Miklós 70 éves. Kolozsváron kisebb konferenciát szerveztek a tiszteletére, Budapesten egy kis klubban baráti körben tisztelegtek előtte. Az életút fontos és érdekes, ha úgy vesszük, már közkincs: a politikai cselekvés filozófiai megalapozásának véget nem érő folyama.

Tovább