Parászka Boróka: amit most látunk, az a milliárdokkal megtámogatott erdélyi Fidesz média bukása

Január 1-től megszűnik vagy jelentősen átalakul a fedőnevén erdélyi Médiatér-csoport által kialakított sajtó konglomerátum. Tulajdonképpen megszűnik az utolsó nyomtatott erdélyi magyar nyelvű napilap, regionális kiadványok. Ahogy sokan fogalmaznak: az erdélyi magyar sajtó – adta hírül közösségi oldalán Parászka Boróka edélyi újságíró.

A falu! 21 ház másfél milliárd forintból, a magyar állam ajándéka Ajtonnak

A magyarság megmaradásához nyújt példát és egyfajta modellt a Kolozsvár közeli Ajtonban egyházi és magyar állami támogatásból megvalósult projekt, amelynek keretében 21 család lelt otthonra a nemrég felépült lakóházakban.

Parászka Boróka: a diktatúra mi vagyunk!

A nyolcvanas években, amikor a romániai újságok címlapján már csak egyetlen vezér útmutatásait lehetett olvasni, már csak a Ceausescu házapár portréi jelentek meg, amikor a magyar helységneveket nem írták le csak románul, a magyar-román határon kemény retorzióval büntettek minden becsempészett magyar nyelvű könyvet, magánházaknál nem lehetett külföldi, különösen magyar állampolgárokat vendégül látni- akkor váltak rendszeressé a bálványosi találkozók – kezdte közösségi oldala bejegyzését Parászka Boróka dél-erdélyi származású újságíróval, a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztő-műsorvezetője.