Erdő Péter - Városi Kurír

Sorting by

×

Misével köszöntötték Esztergomban a 70 éves Erdő Pétert

Az esztergomi bazilikában misével köszöntötték szerdán az Esztergom-Budapest főegyházmegyét 20 éve vezető Erdő Péter bíborost 70. születésnapja alkalmából, az ünnepségen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint a Magyar Püspöki Konferencia tagjai.

Tovább

Hol él Erdő Péter?- A bíboros esete a sült galambbal

A magyar katolikus egyháznak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust követő lelkipásztori feladatairól beszélt a Vatikánban Pietro Parolin szentszéki államtitkárral Erdő Péter bíboros, prímás, aki „bizakodónak” mondta magát Ferenc pápa esetleges újabb magyarországi látogatásával kapcsolatban az MTI-nek szerdán.

Tovább

Juszt László: üzenem Erdő Péternek, hogy a budapesti Orosz Nagykövetség a Bajza utcában van…

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Ez esetben Ferenc pápa előtt emelt kalapot és érdeklődött, hogy Erdő Péternek mi a véleménye….

Tovább

Ferenc pápa legutóbbi vatikáni audienciáján azt mondta, hogy a meleg gyerekeket szüleiknek nem elítélnie, hanem támogatnia kell – Várjuk Erdő Peter reakcióját

Ferenc pápa hivatalának elfoglalása óta bizonyítja, hogy méltán tarthatna igényt a legtoleránsabb pápa címére. Az utóbbi években különösen sokat foglalkozik a menekültek- és a melegek jogaival, felvállalva kimondatlanul is ezen csoportok szószólójának szerepkörét. A magyar klérus viszont…

Tovább

Ruszkik, ide! – Papok, rohamra! – Ötletbörzével kezdte az évet a Honfoglalás 2000…..

A Szilvásy György vezette Honfoglalás 2000 egyesület két közleményt is kiadott az újévet búcsúztatandó és az új esztendő teendőire figyelmeztető jelleggel megmutatva a szerintük helyes irányt Magyarországnak. Az egyesület több “frenetikusnak mondható” ötlettel jelentkezett fennállása óta, ilyen volt például, amikor 2015-ben a Putyin-Orbán kettősnek adták volna a Nobel-békedíjat, vagy amikor arról győzködték a közt, hogy szerintük Los Angeles vette el Budapesttől az olimpiát.

Tovább

Ferenc pápa és Erdő Péter bíboros karácsonyi üzenete

A nagyság keresésétől és a feltűnési vágytól uralt világban a “láthatatlan kicsik” iránti szeretetet nevezte a gyermek Jézus születése üzenetének Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában tartott vigílián péntek este, amelyen – az előző évivel ellentétben – hívők is részt vettek.

Tovább

Erdő Péter: Krisztus minden tanítványának kötelessége a szegények segítése – hallják ezt regnálóék?

Krisztus minden tanítványának kötelessége a társadalmi igazságosság előmozdítása és a szegények segítése – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban.

Tovább