Elégtelent kapott a magyar kormány az Európai Parlamentben

Elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely elégtelennek minősíti a magyar kormány vállalásait, amelyeket a kondicionalitási eljárásban tett az uniós pénzek megszerzéséért. A szavazáson 573 európai parlamenti képviselő vett részt, 416 mellette, 124 ellene szavazott, és 33 képviselő tartózkodott.

Deutsch Tamás: az Európai Parlament Magyarország gyalázásával múlatja az időt

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a vita során elmondott felszólalásában “beteges politikai elvakultságnak” nevezte, hogy az EP a világjárvány, a gazdasági válság, az orosz-ukrán háború, az energiaválság idején is “Magyarország gyalázásával múlatja az időt”.

Az Orbán-kormány fekete napja lehet a mai Brüsszelben – Az Európai Parlament jelentéstevője 3000 milliárd forint felfüggesztésének befagyasztását javasolja

Nem hisz az Orbán-kormány vállalásaiban az Európai Parlament ma közzé tett 17 pontos jelentése szerint, ami a három Magyaroroszág által igényelt operatív program mintegy 65-65-65 százalékos további felfüggesztését javasolja egészen addig, ameddig a kormány be nem bizonyítja, hogy komolyan vehetőek a jogállamiság kérdéskörében tett ígéretei.

Helena Dalli: fel kell lépni az antiszemitizmus minden formája ellen

Az antiszemitizmus nagyon gyorsan terjed az Európai Unióban, minden formája ellen fel kell lépni, különösen az olyan erőszakos szélsőségesek ellen, akiknek a célkeresztjében a zsidó közösség áll – jelentette ki Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos csütörtökön az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén.