Megválasztották az Európai Parlament alelnökeit – Járóka Lívia utolsóként végzett, visszalépett!

A testület kedden szavazott a 14 alelnökéről a jelenlegi parlamenti ciklus hátralévő két és fél évére. A strasbourgi plenáris ülésen leadott szavazatok alapján az első fordulóban kilenc, a második fordulóban pedig három alelnököt választottak. A Fidesz jelöltje, Járóka Lívia a szavazás megkezdésekor visszalépett.

Tovább

Ilyennek lát(tat)ja az orosz sajtó Magyarországot és a magyar kormányt

Miközben a nyugati sajtó jelentős részében negatív a magyar kormány megítélése, az orosz média szinte kizárólag pozitív hangon számol be a kabinet lépéseiről. Ugyanakkor ha a Kreml pillanatnyi érdeke azt diktálja, az orosz média Magyarországot is eszközként használja saját Nyugat-ellenes információs műveleteiben. Ennek az ellentmondásnak a megértését segítheti elő a Political Capital legfrissebb tanulmánya, amely részletes tartalmi vizsgálatnak vetette alá az orosz nyelvű médiában megjelent, Magyarországgal foglalkozó anyagokat.

Tovább

Napló Hungarikum 18. – Orbán Viktor királysága

Óévbúcsúztató újévköszöntőre gyűlt össze törzshelyén a Törvény Keretei Között Mérsékelten Haladók pártjának alapszervezete. A teljes létszámban megjelent tagság egyhangú határozatban állapította meg, hogy a párt – az alapszabálynak megfelelően – megalakulása óta kitartó szorgalommal ellenőrizte kedvenc kocsmánkban a csapolt sör minőségét, s a frissítő nedűt (kisebb hullámzásoktól eltekintve) kiválónak, ámbár szerfölött drágának találta – Napló Hungarikum…

Tovább

Bajnai Gordon: “a 2022-es választások elveszítésénél csak egy rosszabb dolog történhetne: az, ha a koalíció a győztes választások után esne szét, és bosszúszomjasan térne vissza a Fidesz”

“A kígyó a saját farkába harap…” – összegezte Bajnai Gordon Gansperger Gyula szerepét az ellene (is) folyó “álarcos” lejárató kampányban, mivel “az utóbbi felvételekből az jön át, hogy olyasmiről beszél, amiről fogalma sem lehet. Az átlagos Mediaworks-fogyasztó konspirációs elméleteit meséli rendületlenül, amiket aztán a Mediaworks bizonyítékképpen tálal.”

Tovább

Orbán a csatamezőről: a rezsiharc foolytatodik – stop!

Mivel a dísztáviratoknak lőttek,, Orbán Viktor egyszerűen a közösségi oldalán adott helyzetjelentést arról, ahogy “csapataink harcban állnak”. Elszántan hiszi, hogy “Brüsszel”, akarta mondani az Európai Unió, csak azt túl hosszúnak ítélte meg az emojukhoz szoktatott híveivel, ami ugye mi is vagyunk, általa legyőzetik.

Tovább

Az a boldog, bátor 133 ott a Házban – Kiutunk az Európai Unióból

Azok a boldog, bátor 133-ak a Házban, a főméltóságú úr felcsúti kerti budija mellett személyesen kiválasztott szerencsések (vagy inkább szerencsétlenek) mukk nélkül megszavaznak minden törvényjavaslatot, amelyet a kormány vagy valamelyik nyalonca a képviselőház elé visz. Ül közöttük néhány közvád alatt álló köztörvényes is, akik egyelőre csak azért csücsükélhetnek az előkelő padokban, mert a kétharmados többség nem lenne meg az ő voksaik nélkül.

Tovább

Szanyi Tibor: a demokrácia teteje

Joe Biden amerikai elnök régi kezdeményezésére a múlt héten lezajlott az a nagyszabású virtuális világkonferencia, amely a demokrácia globális megújításának menetrendjét volt hivatott elkészíteni. Az eredmények olyannyira laposra sikeredtek, hogy a világsajtó alig-alig számolt be róluk, bár az elején még nagy volt a felhajtás. A történet azonban mégis tanulságos.

Tovább

A szuverenitás mániákusa – Kiutunk az Európai Unióból

Mostanában Orbán Viktor, a dolgos miniszterelnök azzal (is) foglalatoskodik, hogy új utat mutasson az Európai Uniónak. A minap például Varsóban járt, s néhány jelentős és kevésbé jelentős jobboldali-szélsőjobboldali párttal új EP frakció megalakítására tett kudarcos kísérletet. A miniszterelnök az idén júniusban már összefoglalta az EU reformját célzó javaslatait, csakhogy Orbán Viktor elgondolása az Európai Parlament működésének átformálásáról és valamely, egyelőre eléggé körvonalazatlan alkotmányozó-ellenőrző testület felállításáról nem keltett nagy visszhangot Európában.

Tovább

Matolcsy György, a stratéga – Elnök úr! Az ég szerelmére! Nincs jobb dolga?!

Biz’isten, lenyűgöző Matolcsy György jegybankelnök csapongó gondolkodása és kivételes fantáziája! Néhány napja nagyjából ezt írta kedvenc lapjában a magyar gazdaság állapotáról és a teendőkről: a költségvetési hiány a GDP 8 százaléka körül, az államadósság-ráta a GDP 80 százaléka körül alakulhat.

Tovább

Napi egy millió euró

Mennyi is az annyi? A mai, azaz október 28-án, délelőtt jegyzett árfolyam alapján kb. 363 millió forint. Naponta! Az Európai Unió Bírósága ekkora büntetést rótt ki Lengyelországra, mert a lengyel kormány nem hajtotta végre a bíróság egyik elmarasztaló, rendelkező ítéletét.

Tovább

Újhelyi: Le Pen látogatásával Orbán újabb szintre süllyed – “Frusztrált kalandorsága” Magyarországot sem kíméli…..

Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnöke a mai napon hivatalában fogadja Marine Le Pent, a szélsőjobboldali és EU-ellenes, francia Nemzeti Tömörülés vezetőjét. Az, hogy a Fidesz pártelnöke kikkel barátkozik, saját ízlése és saját döntése. Az azonban, hogy Magyarország miniszterelnöke milyen vállalhatatlan politikai vezetőkkel „smúzol”, viszont már nemzetstratégiai kérdés.

Tovább

Egyszerűsödik a vállalati korrupció bejelentése, segít az Európai Unió

Hamarosan minden hazai közép- és nagyvállalatnál lehetővé kell tenni, hogy egy névtelenséget biztosító etikai forródróton keresztül jelenthessék a dolgozók a szabálysértéseket, az Európai Unió idén december 17-ig adott erre a korrupció bejelentésének feltété rendszeré megteremtésére időt a több mint 249 főt alkalmazó szervezeteknek – hívta fel a figyelmet az EY tanácsadó közleményében.

Tovább

Orbán éjjel rájött az Unió titkos tervére és amíg Ön aludt, már tetőtől bokáig harcol is ellene!

Orbán Viktoron nem egyszerű dolog kifogni! Az Európai Unió ennek a kőbevésett igazságnak lehet tanúja szerdán. A miniszterelnök kedden este Szlovéniában, a miniszterelnökök és elnökök európai csúcstalálkozóján küzdött meg részben magával, hiszen Magyarország az Európai Unió tagja. Ezt a beszámolóban nem említette meg, ahogy soha nem szokta kirohanásai alkalmával, ez inkább csak a pénztárnál jut eszébe.

Tovább

Vadai: holnap jönnek is értünk? Ha lehetne, ne hajnalban, mert ma este sokáig dolgozom még a rendszer buktatásán! – Kövér “házbüntnök” véleménye dolgainkról…..

Kövér László kedden mikrofonközelbe került az InfoRádió Aréna című műsorában és elmondta, hogy átlépik a büntetőjog határát azok, akik szerint egyszerű parlamenti többséggel is megváltoztatható az alaptörvény és hogy a kormányoldal egyelőre nem tárgyal az államfői posztról, amiről a parlamentnek 2022. március 9. és április 9. között kell döntenie. Szorított időt arra is, hogy Uniót alázzon, -nem fér a fejébe, hogy annak mi is tagjai vagyunk- az internet káros hatásairól tartson felvilágosítást, magát fényezze a képviselők büntetése kapcsán és újságírókat szapuljon.

Tovább

Deutsch győzelme: az Unió állatok szállítás közbeni védelmével foglalkozó vizsgálóbizottsága tagja lett!

Azt a mindenit! Ez ám a feladat: győzelemként eladni azt, hogy a Néppártból kigolyózott Fidesz-frakció tagjai az Európai Unió bizottságaiban visszakapják azokat a szakbizottsági helyeket, amelyeket az Európai Néppártból való kilépéskor elvesztettek. Mármint számszakilag, mert a befolyásuk meg sem közelíti a “régi szép idejükben” mérteket.

Tovább

Maradunk az Unióban! Nincs kiutunk Európából. Vagy mégis?

Illetlenség szerzőként magamat idézni, de most elöljáróban kénytelen-kelletlen arra kell emlékeztetnem portálunk olvasóit, hogy az utóbbi hónapokban nem egy írásomban említettem: “Orbán Viktor, ha a jövő tavasszal győz a választásokon, kivezeti or-szágunkat az Európai Unióból.“

Tovább

Szijjártó újra “nemzeti forrásból megelőlegez” – Magyarra fordítva: könyékig belenyul az Ön, meg az Ön, meg mindannyiunk pénztárcájába

Szijjártó Péternek kampányüzemmódban semmi nem drága, főleg, ha nem “saját zsebből” kell fizetni! Ez nem azt jelenti, hogy elvárnánk, hogy a közszolgák a pármilliócska havi jövedelmükből perkáljanak több milliárdos segítséget a rászorulóknak, de azt igen, hogy felelősen bánjanak a rájuk bízott közpénzzel. Ugyanis az mindannyiunké és olyan dolgokra kell költeniük, amik a köz legtöbb polgárának segítség. Mondjuk az egészségügyre, meg az oktatásra, meg …. , de semmiképpen nem önfényezésre.

Tovább

Ujhelyi: elég volt a brüsszeli töketlenkedésből!

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője a szokásos vasárnapi politikai helyzetértékelésében ezúttal azt írja, hétfőn rendkívüli ülést tart az Európai Parlament elnökéből és frakcióvezetőiből álló testület, hogy egyéb sürgető ügyek mellett döntés szülessen a magyar és lengyel jogállamisággal kapcsolatos lépések szükségszerű folytatásáról.

Tovább

Mi, büszke magyarok!

Olyan vagyok, mint Móricka, nekem is mindenről az jut eszembe. Mármint hogy Orbán Viktor arra készül, ha itt az idő, kivezeti országunkat az Európai Unióból. Miniszterek, kormányzati szakértők olykor sejtelmesen nyilatkoznak Magyarország és az EU kapcsolatáról, az euró bevezetésének esélyeiről, mondanak olyasmit, hogy Brüsszel megtámadott minket.

Tovább

Vágó István: meghökkentő beismerés Lánczitól: ha kilépünk az EU-ból, az azzal az előnnyel is járna, hogy a fiatalok nem tudnának Nyugaton munkát vállalni

“2021 júliusában eljött az ideje annak, hogy most már komolyan vegyük fontolóra esetleges kilépésünket egy ezer sebből vérző, birodalmi tüneteket mutató, a kelet- és közép-európai tagállamokkal látványosan lekezelően, arrogánsan bánó államszövetségből” – ezzel a gondolattal kezdődik az Orbán-rezsim vezető kormánylapjában Fritz Tamás “Ideje beszélnünk a huxitról” című írása. Lánczi Tamás szerint a Huxit….

Tovább