12.8 C
Budapest
2020. október 26. hétfő

Címke: Falusi

tehen

Falu vs. város

Manapság szinte keressük a másikban a "lenéznivalót". Nálunk már jóval több mint száz éves múltja van a szinte mindent átszövő nép-urbánus ellentétnek. Sok városi a mai napig is lenézi a falusiakat, megvető pillantásukkal sújtják azt, aki a földet műveli. Pedig nem véletlenül különűlt el nyelvünkben a földműves a paraszttól, ez utóbbi élhet akár városban is, származhat polgári családból ha egyszer elitélhetően "közlekedik" a világban a Ketkes cikkében azonban nem róluk esik szó.
leonard-cohen

Leonard Cohen rajongói világtalálkozó Budapesten

Több mint 20 országból 150 Leonard Cohen rajongó érkezik Magyarországra augusztus első hétvégéjén, hogy három napos fesztivál keretében emlékezzen a kanadai énekes-dalszerzőre.

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a varosikurir.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×