fegyver - Városi Kurír

Sorting by

×

Tarjányi Péter: líbiai, szír exkatonák érkeznek a csecsenek mellé zéró alatti tolerancia küszöbbel az ukrán civil lakosság irányába

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… A tegnapi nap során bebizonyosodott, hogy az orosz-ukrán “béketárgyalások” nem vezettek eredményre. Moszkva csak átcsoportosít és Kijev illetve Csernyigiv térségében a tüzérségi tűz nem csökkent. Ukrajna más területein a harcok ugyanúgy folynak – írta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő összefoglalóját.

Tovább

Zelenszkij Orbánnak az EU-csúcson: figyelj, Viktor, tudod te mi megy most Mariupolban?

Csütörtök este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az EU-csúcson is felszólalt videón keresztül. Beszédében összefoglalta, hogy milyen károkat okoz az egy hónapja indult orosz agresszió, megemlítve a Csernobilt ért támadást, a civil áldozatokat, a mindennapi szenvedéseket.

Tovább

A”stratégiai nyugalomnak” nevezett sratégiai hadova – Napi Lendvaiság…..

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most szerdai gondolatát olvashatják a napi visszásságainkról.

Tovább

Tarjányi Péter következtetései az elmúlt 24 óra kapcsán: Oroszország nem áll le, Ukrajna nem adja meg magát és a háború egyre magasabb intenzitással folytatódik!

Az elmúlt 24 óra alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz hadsereg stratégiát váltott – ahogyan korábban jeleztem – és erős tüzérségi előkészítő támogatással támadja a nagyobb városokat, majd ez követi több hullámban a gyalogsággal és harcjárművekkel megerősített “roham”.

Tovább

Magyarország megtagadta az Ukrajnába tartó “halált okozó” fegyverszállítmányok átengedését

Magyarország hozzájárult, hogy az Európai Unió fegyvereket szállíthasson Ukrajnába, de a kormány ebben kétoldalú alapon nem vesz részt, és nem engedélyezi halált okozó fegyverek átszállítását hazánk területén – jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pristinában.

Tovább

Itt a beharangozott “rendkívüli Orbán-interjú”! – Megtudhatja, mivel kel és mivel fekszik a miniszterelnök….

Deák Dániel -a Megafon-kreálmány- ez eseteben is elsőként szólt hozzá a közösségi oldalon beharangozott “nemsokára beszélek”-Orbán-bejelentéshez: “várjuk! Fontos ilyenkor, hogy egy higgadt vezető szóljon az országhoz, miután a baloldal és az agresszív Márki-Zay felelőtlen nyilatkozatokat tett!”. És lőn….!

Tovább

Amire Németh Szilárd legalább olyan átszellemült arccal tud nézni, mint a pacalpörire, az a G224LMG!

Arról már sok képet láthattunk, hogy a magyar birkózás és a honvédelem fenegyereke -aki nem mellesleg a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes- milyen önfeledten tud belefeledkezni egy tál általa készített ételbe, ám most ugyanezt a “gyermeki izgalmat” vélhetjük felfedezni Németh Szilárd arcán, pedig sehol a kondér.

Tovább

Napló Hungarikum 9. – Ránk tört a delta vírus és a migráció – Már megint adtunk egy pofont…

Fontos közéleti történések megörökítése az utókor és a szűkebb család számára – ez a naplóírás alapvető célja. De mi van akkor, ha a mindennapi történelemben éppen nem történik semmi? Olyan nincs! Akkor a krónikás eseményeket fabrikál a maga módján, végtére is ivadékaink nem maradhatnak hiteles tanúságtétel nélkül.

Tovább

Fenébe a gumilövedékkel! – Gránátvetőt és könnygáz- és testre lőhető műanyaggránátot vett a Kövér alá tartozó házőrség

Őszintén: tegye fel a kezét, aki érti, hogy mire kell a magyar országgyűlés házőrségének tömegoszlatáshoz használatos gránátvető, mesterlövészpuska, valamint hangtompítós géppisztoly?

Tovább

Üzlet vagy/és biztonság? – Kell-e nekünk rohamsisak?

Szó, ami szó, a fegyvergyártás mindig is jó üzlet volt, mellékhatásában pedig a polgári technikai fejlődés motorja, amennyiben a haditechnikai fejlesztések előbb utóbb átszivárogtak a polgári termelésbe. Hanem hát mégis fel kellene tennünk a kérdést magunknak: kell minekünk éppen ez a rohamsisak?

Tovább

Leállt a Honvéd Kórház sürgősségi osztálya -“A magyar hadseregnek elrettentő erővel kell bírnia”? – Elrettentő már most is

“A magyar hadseregnek elrettentő erővel kell bírnia “- Orbán Viktor Elrettentő már most is, hiszen arra is képtelen, hogy az általa felügyelt, és fenntartott intézményt a Honvéd Kórházat úgy menedzselje, hogy egy felújítás alatt ne kelljen leállnia – írta Kunetz Zsombor doktor közösségi oldalán.

Tovább

Most kezdjünk baromira izgulni, vagy nyugodjunk (meg) békében? – Ilyen a putyini humor!?

Putyin legalább annyira ért a virológiához, mint Orbán Viktor és pont annyira szeret katonai példákon keresztül eljutni mondandója lényegéhez. A kevéssé militarista sokakat ugyan elborzasztják metaforáikkal, de nem ők a célközönség, hanem a harcra és mindenek felett a győzelemre éhesek.

Tovább