A rablóprivatizáció ellenszere: 2022-ben újra állami fenntartásba kell venni az egyetemeket!

Hat ellenzéki párt azt ígéri: ha 2022-ben hatalomra kerülnek, újra állami irányítás alá vonják az alapítványi fenntartásba került felsőoktatási intézményeket.

Tovább

Jegyezze meg a mai dátumot! Az Orbán-kormány 04. 27-én 11 felsőoktatási intézményt einstandolt – Magyar Alapítvány (született: Magyar Köztársaság, lánykori neve: Magyarország)

Államiból alapítványi fenntartásba kerül számos felsőoktatási intézmény augusztustól az Országgyűlés keddi döntése értelmében, így ősztől már a hallgatók 70 százaléka

Tovább

“A tudós olyan „fajzat”, amelyik bízik abban, hogy a józan ész győz. A józan ész az utóbbi években alulmaradt.”

A debreceni Vásáry Négyes Klub vendége Dr. Fábián István egyetemi tanár. A téma napjainkban – tekintettel a kormány Akadémia elleni támadására – különösen aktuális: az értelmiség társadalmi szerepvállalása. Kövesse velünk élőben!

Tovább

Éjfélig még eldöntheted

A 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban az nyerhet felvételt, aki érvényes jelentkezést nyújt be legalább egy jelentkezési helyre, rendelkezik a továbbtanuláshoz szükséges végzettséggel, felvételi pontjainak száma eléri az adott képzésen meghatározott ponthatárt és megfelel az adott szakon előírt egyéb feltételeknek (például előírt szakképesítés vagy szakképzettség megléte, alkalmassági vizsga teljesítése).

Tovább

Miért áll meg Palkovics a felsőoktatásnál? Legyen fizetős minden, a bölcsitől kezdve!

Pénteken Palkovics László a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) tisztújító közgyűlésén Pécsett arról beszélt, hogy a Corvinus Egyetem új működési modelljéhez vezető folyamatot az egész magyarországi felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni.

Tovább