Ha azt hitte: megúszta a NER-esedést a Fertő tó, akkor tévedett – Meghosszabbították…..

Két éve írtunk arról, hogy hiába kérte a Greenpeace és az Unesco is a Fertő-tó parti beruházás leállítását, a kormány hajthatatlan. Folytatják a munkát, amit Mészáros Lőrinc cége nyert el. Szállodát, apartmanházakat építenek a természetvédelmi területre, ahol az évtizedek óta ott álló cölöpházakat a tulajdonosokkal bontatták el saját költségükre Egy hónapja a Fertő tavi beruházás környezetvédelmi működési engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt a bíróság. Ma pedig….

Baj van, nem kicsi! A Velencei-tó után a Balaton is SOS-üzenetet küldött!

Úgy tűnik, tavaink nem tolerálják, ahogy bánunk velük. Júliusban számoltunk be arról, hogy a Velencei-tó az elmúlt két évben elvesztette vízmennyiségének 44 százalékát.  A vízhiányos állapot miatt a tó délnyugati részén fekvő természetvédelmi terület, a Velence-tavi madárrezervátum szinte teljesen kiszáradt. A Fertő-tó sem úszta meg, bár ott nem az „elemek” támadtak, hanem a NER. Most a Balatonról mondják az „értők”, hogy „sorscsapás fenyegeti”.

Ausztria – tudják, a „laborunk”- berágott és beleszólást akar a Fertő-tó körüli Orbán-dúlás vizsgálatába!

Ausztria környezetvédelmi minisztere a magyar kormányhoz fog fordulni, hogy a Fertő-tó környezeti hatásvizsgálataiba vonják be az ausztriai hatóságokat is – írja az ORF burgenlandi állomásának hírportáljára hivatkozva a Mérce.

Hatalmas UNESCO-maflás Orbánnak és Mészárosnak, a csodaikreknek – Leállítanák az oligarcha Fertő tavi ámokfutását

Az UNESCO az ICOMOS véleménye alapján a Fertő tavi beruházás azonnali felfüggesztését sürgeti, ellenkező esetben veszélybe kerülhet a terület Kiemelkedő Egyetemes Érték besorolása – áll abban a Greenpeace-hez is eljuttatott levélben, amelyet az UNESCO igazgatója írt az UNESCO magyarországi nagykövetének

Helyiek a Fertő-tó mellöl: Orbán Ráhel pár éve Fertőrákoson volt vitorlázni, és megtetszett neki a hely

„Ezen túl fogunk jutni. Nem lehet, hogy az ország potentátjai azt tegyenek az állampolgárokkal, amit csak akarnak” – reagálta egy Fertő-tavi háztulaj a tervezett építkezésről, ami miatt saját kezűleg kellene lebontaniuk a tulajoknak házaikat – írta az osztrák der Standard-ra hivatkozva a 444.hu.