8.5 C
Budapest
2020. október 23. péntek

Címke: festmény

schmidt

“Schmidt Szűz Mária és kisdede Ungár Péter a NER templomában”

Folyamatosan tudósítunk drMáriás közélettel foglalkozó festményeiről, ami egy "örökbecsűvel" gazdagodott a héten. A mű a Karmelita kolostor faláért kiált! Schmidt Szűz Mária és kisdede.... A festő...
drmarias-berki

drMáriás: Berki Krisztián fő-polgármesterként mindenkinek kivasalja majd a heréjét…..

A Városi Kurír már többször írt arról, hogy drMáriás évek óta fest közéleti témájú képeket, amelyeken politikusok, történelmi személyiségek, diktátorok és celebek jelennek meg általában...
szalasi

Szálasi Ferenc nemzeti színű fagyival kínálja a tüntetőket – drMáriás idei “terméséből”……

drMáriás összművészetinek is mondható munkásságára főleg a harsány és kritikai hangvétel, valamint a kelet-európai identitásból, történelmi és politikai sajátosságokból fakadó létkérdések jellemzők. Alkotói nyelvezetében a punk, az avantgárd, a dadaizmus, a pop-art, a szürrealizmus és egyéb eszközökkel operál.
orban

drMáriás megszaladt ecsete: “Magyar hazába magyar gyereket!”

drMáriást nem először ihlette meg a regnáló kormány. Megfestette már tagjait külön-külön és csokorban, "modell állt" már Mészárosék Lőrince, az Orbánvő és saját lábán dölöngélő párja, a miniszterelnök-lány is.
golgota

Munkácsy a Gundel törzsvendége volt – Golgota a szotyimenzán

Az állam megvette Pákhtól a Golgotát, a Krisztus-trilógia harmadik darabját, amit korában Debrecenben csak vörös drapériával letakarva állíthattak ki.
hoppal

Hoppál Péternek köszönhetően Pécsre érkezett a Mona Lisa

A Kurír Kacsa pécsi (ál)hír tudósítója jelenti: Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő szert tett - ha kölcsönbe is - Leonardo és talán a világ leghíresebb festményére. Hírünk nagyban hasonlít a jó anekdotákra, hiszen illik a szereplőre és a helyzetre is, így akár igaz is lehetne.
ner-lovag

A NER lovagok szabad-rablása

Hoppál Péter, a Fidesz pécsi országgyűlési képviselője, közgyűjteménybe tartozó festményekkel ékesíti képviselői irodáját.
drmarias-ader

DrMáriás megfestette Ádert egy aláírás és egy pecázás közötti mosollyal az orcáján

„Áder János gyorsan aláírja a rabszolgatörvényt, majd elrohan Zalaszandokánosra, ahol egy felfújható bohóchallal megnyeri a horgászversenyt, amikor mögötte váratlanul feltűnnek a gumicápát a fejük felett hozó tüntetők”
orban-rahel

drMáriás: Orbán Ráhel Gustav Klimt műtermében …. – a méltó emlékmű

drMáriás nem először merít ihletet a regnáló rezsim kulcsfiguráiból. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki számít, de Soros György sem maradt ki, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását.
bruegel

A hét botránya: a magyar kormány betart (?) Ausztriának ….

Ezúttal nem tapogatózik jó helyen, aki arra tippel, hogy folytatódik a Sargentini-jelentés utáni kakaskodás, nem is a menekültek kérdése a kiváltó ok. Most kapaszkodjanak: egy festmény. De mi állhat a háttérben? Egy biztos, nem a kormány olthatatlan műélvezet iránti szenvedélye.
Magyar György: A Golgota kálváriája – avagy megint megbicsaklott a jogállam

Magyar György: A Golgota kálváriája – avagy megint megbicsaklott a jogállam

Munkácsy Golgotáját megint lepel fedi, miközben a kép tulajdonosa a festményt tízmillió euróért eladná a magyar államnak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ennyit adnának...

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a varosikurir.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×