Hazaárulás-e megvédeni a tolvajtól az értékeket?! – Ujhelyi-dilemma

Nehéz ma egyszerre hazafinak, európainak és demokraták lenni, mert ezek a fogalmak most önhibánkon kívül ütköznek egymással – magyarázta nekem a minap Bojár Gábor, a méltán neves vállalkozó és közgondolkodó a vele készített beszélgetésem során. Sajnos nagyon igaza van. Büszke magyar emberként, elhivatott és büszke európaiként, harcos szociáldemokrataként és hatgyermekes családapaként bizony az elmúlt időszakban komoly – és máig teljesen fel nem oldott – dilemmával küzdöttem. Mikor jár el helyesen a megválasztott képviselő, amikor az uniós források befagyasztása és lehívhatósága kapcsán kell állást foglalnia? Nehezebb kérdés ez annál, mint aminek látszik – kezdte közösségi oldala vasárnapi bejegyzését Ujhelyi István.

Tankerület: a szülői tanteremfestés azért is jó, mert segíti a szülők közötti barátságok kialakítását – A felmenő jól van?

Az eddig is alap volt, hogy a szülő viszi be az “ingyenes és színvonalas” magyar iskolákba a wc papírt, a szappant, a papírtörlőt, a gyümölcsöt, a fénymásolópapírt, de ahhoz lássuk be orca kell, hogy velük csináltassa az erre hivatott tankerület a terem festését, a lehasznált bútorok javítását stb. Hab a tortán, hogy propagandaszöveget is találtak mindehhez.