Bod Péter Ákos: a közgazdaságtan bosszúja

Valamennyi európai országot megviselték a 2020-as járvány, majd a tavaszi orosz agresszió következményei, de nálunk a bajok felerősödve jelentek meg: EU-rekorder infláció, ingatag árfolyam, államadósság, külső egyensúlyvesztés, áruhiányok – összegezte gazdasági évértékelőjében Magyarország 2022-est Bod Péter-Ákos közgazdász, MTA-tag, volt MNB elnök közösségi oldalán.

Read more

Bencsik Gábor: „nem az a töltelék van mostanában a palacsintában, mint amire számítottunk, valljuk be”

Matolcsy György hétfői lesújtó kormány-kritikája után Bencsik Gábor, a Demokrata újságírója is értékelte Magyarország helyzetét. Azt írta Facebookon: nem lehet mindent a háborúra és a szankciókra fogni, ráadásul a tanárok elégedetlensége is jogos. Mielőtt azt gondolnánk, hogy “apa, kezdődik”, érdemes nem elfelejteni, hogy mindkét úriember részese volt és a mai napig tevékeny harcosai annak a kurzusnak, ami előállította és fenntartja azt, amit most kritizálnak.

Read more

Siker kudarc hátán – Röviden: ‘nix’ ellopni való térkő

A héten megjöttek a várva várt hírek Brüsszelből, amelyek csak azért nem rántották ismét magukkal a forint árfolyamát, mert a pofonok már korábbról be voltak árazva. A sötét fellegek mögül azonban kikandikál egy picinyke siker-napsugár is. Ennek tekintem az Európai Bizottságnak azon javaslatát, hogy a Covid kártételeinek ellen hatni hivatott ún. helyreállítási tervünket jóváhagyni javasolja.

Read more

Így dübörgünk mi: egy év alatt 456 milliárd -456.000 millió!- forinttal nőtt a külkereskedelmi hiányunk

A kormányzati sikerjelentésekkel szemben a pőre valóság, hogy 2022. júliusában az export euróban számított értéke 13, az importé 23 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál a KSH friss jelentése szerint – számolt be a helyzetről a mfor.hu.

Read more

Orbán felcsúti, kertvégi budijának beomlása

Néhány hír az elmúlt időszakból: Orbán bejelentette, megbízta a belügyminisztert, hogy szeptemberre nem rendőrökből és katonákból álló határvédelmet állítson fel. Közben a rendőrök és katonák bére megalázóan alacsony, sorra hagyják el a testületet, leszerelnek. 2017-hez képest ötödére csökken a rendőrnek jelentkezők száma. A meglevő állomány sincs megbecsülve semmilyen téren, de most új szervezetet állítanak fel, nyilván horribilis pénzért.

Read more

Gulyás Gergely elégedett a gazdaságunk teljesítményével, -az Ő fizujával ez érthető- és Ön?

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a közmédiának adott interjúban a magyar gazdasági helyzetről azt mondta: „Most tartunk ott, hogy az uniós átlag GDP 74 százalékát értük el, Portugáliát megelőztük, ami szerintem nagy teljesítmény” – fogalmazott, majd hozzátette: ha úgy haladnak most is, mint az előző ciklusban, akkor szerinte elégedettek lehetnek majd. Ön is ezt érzi a közért-pénztárnál?

Read more

Pin It on Pinterest