Így emlékeztünk mi… – Rendezvények az Országházban, a Karmelitában és szanaszét…..

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban, 200 évvel ezelőtt ezen a napon véglegesítette a Himnusz kéziratát. Az Országházban Vidnyánszky-rendezte műsorral és Novák Katalin szavalattal emlékeztek, a Karmelitában festményt adtak át a jeles nap tiszteletére, Gulyás Gergelynek a felvidéki Dunaszerdahelyen, Csák Jánosnak Veszprémben volt jelenése.

Közlöny van róla! – A mozgóképszakmáért Rogán, a kisvasutakért és a közösségi bormarketingért Gulyás felel, Szijjártóé az űrkutatás… és más finomságok…..

A Magyar Közlönyben megjelent a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló rendelet, amely szerint a kormányt Orbán Viktor képviseli, de egyedi ügyekben kijelölhet mást is a kormány képviseletére. Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint Orbán Viktor határozza meg a kormány politikáját, irányítja végrehajtását. Általános szabály, hogy a miniszterek kötelesek együttműködni a kormány más tagjaival.

Nem az a szégyen, ami elsőre annak látszik! – Sokkal nagyobb a baj…..

Attól hangos a média a pénteki napon, hogy Szentkirályi kormányszóvivő egy kérdés után megvonta a szót az RTL Klub újságírójától, ami normális demokráciában felháborítónak tűnne, de hát az eset a NER Magyarországán történt, így a hölgy -szégyen, nem szégyen- tette a dolgát, követte az ukázt. Egészen más a felháborító – szerintem.

Papír van róla: az Európai Bizottság elindította a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben

Hivatalos jegyzéket küldött az Európai Bizottság költségvetésért felelős biztosa, Johannes Hahn a magyar kormánynak arról, hogy elindítják a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben. Ezt a Bizottság alelnöke, Margarítisz Szkínasz jelentette be szerda déli sajtótájékoztatóján Brüsszelben.

Új kormányhoz új kormányinfó dukál – Gulyás Gergely újra a pályán…., hallgassa-nézzze élőben!

Kormányinfó legutóbb március 10-én volt, akkor Gulyás Gergely Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatójával közösen válaszolt az újságírók kérdéseire, és jelentette be a benzinellátást érintő intézkedéseket. Az április 3-i választások után Orbán Viktor tartott nemzetközi sajtótájékoztatót. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztatója 10 órakor kezdődött.