Kunetz doktor: nem életbiztosítás ügyeleti időben se betegnek, se háziorvosnak lenni

Semjén Zsoltnak köszönhetően -ő adta be a javaslatot- a parlament 2022 decemberében 136 igen és 56 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta az egészségügyi átalakításáról szóló törvényt. Nyilvánvalóan politikai- és nem szakpolitikai döntés született, a voksok megegyeznek a patkóban ülők “színeivel”. Hogy ez a gombnyomás mit okoz betegnek, háziorvosnak, az mostanság kezd kibontakozni.

Read more

Kördoktor-kőrkép: ha háziorvoshoz megy, jól öltözzön fel!

Azok a mázlisták, aki eddig nem tapasztalták, mert nem voltak beteg, nem kellett gyógyszert íratniuk, nem tudhatják, hogy a háziorvosi rendelőkben -tisztelet a kivételnek- igencsak 18 fok alatti hőmérsékletet mutat a hőmérő. Kénytelenek voltak a dokik is újragondolni a fűtési szokásaikat.

Read more

„Kész, vége, egész egyszerűen nem tudom, hogy mi a megoldás” – véli a háziorvos, aki 2023-ra már nem kap vizsgálati időpontot a betegeinek

Egy Pest megyei háziorvos azt írta közösségi oldalán, hogy a hasi ultrahangra küldött betegei közül ketten is azzal jöttek vissza a napokban, hogy nem tudtak nekik időpontot adni. Sem most, sem jövőre. Ez konkrétum, nem a regnáló szózata ennek az ellenkezőjéről.

Read more

“Most lőtték lábon, szúrták tüdőn, fojtották ólomba…” a betegek lakásán nyújtott orvosi ellátást!

Gulyás Gergely szájával jelentette be a kormány, hogy a benzinárstop nem vonatkozik a céges autókra. Hogy végig gondolták-e a sebtiben összedobott rendelkezés megírásakor, hogy a háziorvosok is ebbe a kategóriába tartoznak, azt nem tudni.

Read more

Müller Cecília érti a csíziót: nő a fertőzöttek száma, tehát nem kell maszkot hordani a szociális intézményekben! – Reméljük nem hallgatnak rá…..

Megváltozott a koronavírus hullámzásának megszokott ritmusa. Sok idő nem telt el a világjárvány kezdete óta, de az elmúlt lassan két és fél évre nagyjából igaz volt, hogy Európában tavasszal-ősszel tetőzött a járvány, a nyár csendesebb volt. A hazai szennyvízadatok azonban azt mutatják, hogy újra támad a vírus. Ehhez képest nemzeti Müller Cecíliánk…..

Read more

L. Simon László (első) találkozása a Covid-sújtotta magyar egészségüggyel – Erről beszéltünk, nyuszó-muszó!

Van az úgy, hogy a NER-elit egy-egy tagja szembe találja magát azzal az egészségügyi helyzettel, amivel mi, egyszerű emberek Magyarországon nap, mint nap küzdünk! Ez esett meg L. Simon Lászlóval is, aki magából kikelve posztolt édesanyja betegsége -gyógyulást a mamának, aki semmiről nem tehet!- kapcsán a háziorvosról, azok egyikéről, akikre épp egy napja lőcsölték rá az övéi a Covid-tesztelést is.

Read more

Pin It on Pinterest