Tébolyult hatalmi gőg – Kiutunk az Európai Unióból

Na most aztán megkapta a magáét a szociáldemokrata Heiko Maas! És megkapta a figyelmeztetést az egész európai baloldal, pontosabban mind a 26 uniós tagállam, amely vette magának a bátorságot, hogy aláírja a népi Kínát elítélő európai uniós nyilatkozatot a Hongkonggal szemben követett politika miatt. Magyarország egyedül nem írta alá.

Tovább

A németek lefegyverezték Orbánt: „nem tarthatnak minket tovább túszként fogva azok, akik vétókkal bénítják meg az európai külpolitikát”

Orbán Viktor azt hihette, hogy az idők végezetéig vétózgathat az Európai Unióban, hiszen évekig senki nem ültette szégyenpadra érte, de elszámolta magát. A gond csak annyi, hogy mi mindannyian szívunk miatta, hiszen a magyar miniszterelnök ránk hivatkozva teszi keresztbe a lábát a közösségben, ahová tartozunk.

Tovább

A kínai külügy lebuktatta Orbánt: két uniós külügyminiszteri találkozó között Orbán Viktor telefonon beszélt Hszi Csin-pinggel

Ilyen dilettantizmust! Úgy tűnik, Orbán és csapata annyira elbízta magát, hogy elhitte: mindent megtehet. Arról, hogy pontosan mi zajlott le a telefonbeszélgetésben, persze semmit nem tudni, lehet, hogy beszámolt a magyar miniszterelnök kínai kollégájának, lehet, hogy engedélyét kérte valamire, vagy utasításért fordult Hszi Csin-pinghez, az azonban nehezen hihető, hogy hogyléte felől érdeklődött a tárgyalás szünetében.

Tovább