Egy lakószobára sem elég Magyarországon az átlagbérrel felvehető hitel – állítja a szakértő

Februárban tizedével kevesebb új lakást finanszírozó hitelt vettek fel a családok, mint tavaly májusban.  A következő hónapokban az arányok tovább romolhatnak, hiszen tavaly tavasszal a zöld hitelek hihetetlen keresletet támasztottak a piacon, miközben ma a magas kamatok miatt az átlagbérből felvehető hitel már nem elegendő az építésügyi szabályoknak megfelelő méretű új építésű lakószoba megvásárlására sem – állítja a BiztosDöntés.hu elemzése.

Időzített bombán ülnek a babavárósok, akár triplájára nőhet a törlesztő

A babaváró hitel csapdája, hogy még a vállalt gyermek megszületése sem garancia a kamatmentes futamidőre. Válás vagy külföldre költözés esetén ugyanis ugyanúgy piaci kamatozású hitellé alakul a babaváró, mintha nem lenne gyerek, a büntetésnek csak egy részét lehet elkerülni – figyelmeztet a bank360.hu.

Közlöny van róla: Orbán -némi politikai arcvesztés árán- aláírta: szükség van Brüsszel teljes hitelkeretére

Orbán Viktor orcáján rinocérosz-bőrrel addig osztott-szorzott, hogy már nem zárkózik el a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretében a tagállamok számára rendelkezésre álló uniós hitel lehetőségétől, amit 2023. január 24-i Magyar Közlönyben írásba is adott – írta meg a Blikk.

Most lehet igazán nagyot kaszálni az alkuval az ingatlanpiacon

Megrengette az ingatlanpiacot az elmúlt időszakban tapasztalt recesszió, miközben a kereslet hónapról hónapra esik, az áremelkedés megállt. Felerősödött a vásárlók alkupozíciója, így bizonyos szegmensekben akár 10 százalékot is lecsíphetnek az irányárból. Amint „helyreáll a világ rendje”, az eladók is ragaszkodni fognak az általuk elképzelt árhoz. Alkura fel!