Kegyeletet az áldozatoknak! A bori foglyok lemészárlása után is folytatódott az őrület

Sok száz, nagyrészt azonosítatlan, zsidó származása miatt meggyilkolt magyar számára mindmáig elmaradt a mindannyiunknak járó végtisztesség. Csapody Tamás társadalomtudós évtizedeken át végzett szívós és részletes munkája mégis segít megőrizni emléküket. Ezek a kiváló tanulmányok megadhatják az áldozatoknak a mindmáig elmaradt kegyeletet.

Egy tömeggyilkosság anatómiája, avagy mit műveltek a bori lágerből elhajtott ezrekkel? Mindenki tagadta a cservenkai mészárlást, de nem lehet mindent eltitkolni!

Január végén jelent meg a Népszava Szép Szó mellékletében egy tárgyszerűségében és részletességében megrázó rövidített jelentés az 1944. október eleji cservenkai mészárlásról.A szerző tudós kutató, Csapody Tamás,  aki évtizedek óta szívós tudományos kutatómunkával, kitartóan rakja össze a hírhedt bori lágerbe hurcolt magyar muszosok kálváriájáról a feltárt tényeket. A legfrissebb cikk egyetlen borzalmas éjszakán történtekre összpontosít.

Heisler András: a hatalmat mindig kontrollálni kell

A holokauszt tanulsága, hogy a hatalomban soha nem szabad feltétel nélkül megbízni, azt mindig kontrollálni kell – mondta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján Budapesten.