Újra “hátrafelé nyilaznánk” egyet vakcinaútlevél-ügyben?

Szombat este jelent meg az aktuális Magyar Közlöny, amiből kiderül, nagyon úgy néz ki, hogy a Magyarországon kiállított védettséget igazoló okmányban -hívják azt bárhogy is- nem lesz benne, hogy milyen típusú oltóanyaggal oltották be annak tulajdonosát. A rendeletekből ezen felül kiderül, hogy március 16-áig hosszabbította meg a kormány a veszélyhelyzetet, annak minden jogszabályi vonzatával együtt.

Tovább

Hiányozgatunk…. igazolgatunk ….. sumákolgatunk..? Miért ne igazolhatna a szülő több iskolai hiányzást?

Akinek volt-van-lesz közoktatás-köteles korú gyermeke, az pontosan tudja, hogy az élet produkál olyan eseteket, amikor pár napig a csemete nem megy iskolába. Ilyenkor – a törvénynek megfelelően – nem tehet mást a felnőtt, mint sejtelmesen összekacsintva a házi-, vagy gyermekorvossal, igazolást kér a kihagyott időre.

Tovább

Mit igazolhat anyuka, és mit nem

Az általános, és középfokú tanítás alatt az egyik legrázósabb kérdés, amivel a szülő találkozik, hogy mit és hány nap hiányzást igazoljon, egyáltalán mennyit lehet. A kérdéskör szabályozott ugyan, de közel sem megfelelően állítja ezt a szülők és tanárok zöme. A problémákra talán a legösszeszedettebben az alábbi Facebook bejegyzés mutat rá.

Tovább