Mészáros Lőrinc feljelentve! – Hadházy képviselő Integritás Hatóság-tesztje

Még csak szerda van, de Hadházy Ákos független képviselő ezen a héten sem ül a babérján láblógatva. Kísérletbe fogott, amivel az a célja, hogy felmérje: mire ugrik és mekkorát a rendőrség és az „Integritás Hatóságot, azt a kirakat hivatalt, amit az EU Ügyészség látszat pótlására hozott létre a kormány”.

Read more

Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport alakult

Mind a tíz civil helyet betöltötték, így létrejött az Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a 21 tagú konzultatív testület december 13-án ülésezik először. A résztvevők a meghívóval együtt a napirendet és az ügyrendi javaslatot is megkapják, amit előzetesen véleményezhetnek – tették hozzá.

Read more

A csalást ellenőrző Integritás Hatóság zárvatartással kezdte működését – Talán majd hétfőn….?

Tudják, az Integritás Hatóság az, amelyik az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálására jött létre. Az intézmény felállítása az egyik legfontosabb, az Európai Bizottságnak tett vállalás a kondicionalitási tárgyalások kapcsán és aminek megalakulásával a regnáló szerint az aggályokat  tulajdonképpen kiküszöbölte a magyar kormány. Igen ám, de már az indulásnál….

Read more

6 évre szól és nem újítható meg – Megjelent a kiírás az Integritás Hatóság igazgatósági pozícióinak betöltésére

Megjelent a pályázat az Integritás Hatóság igazgatósági – elnök és két elnökhelyettes – pozícióinak betöltésére az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság honlapján – közölte az Igazgatósági Tagok Kiválasztásáért Felelős Alkalmassági Bizottság pénteken az MTI-vel.

Read more

Magyar György: Semjén doktor törvénymódosítása semmit nem bíz a véletlenre

Létrejöhet az elvileg független Integritás Hatóság, amelynek feladata például az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések megelőzése, a jogsértések megakadályozása, leleplezése. Erre azonban van már néhány elvileg „független” szervezet, ilyen például az ügyészség. Mitől lesz jobb a helyzet, ha – az EU-s pénzek elherdálásának elkerülése érdekében – Semjén-javallatra létrejön egy újabb kormányzati hivatal?

Read more

Korrupcióellenes Hatóság helyett szemérmesen „Integritás Hatóság” – Hogy ne zavarják meg a drága választópolgárok fejét….

„Az Európai Bizottsággal való megegyezés és a magyar kormány vállalásainak megvalósítása érdekében a mai napon benyújtottam a második törvénycsomagot is a parlamentnek. Azért dolgozunk, hogy a magyar emberek hozzájussanak az őket megillető forrásokhoz” – jelentette Varga Judit péntek este. Hadházy Ákosnak is van egy olvasta a témában, ami merőben eltér miniszterétől.

Read more

Pin It on Pinterest