Gábor György: a Starbucks-esztéta, tej nélkül, szimplán

A balliberális írók egy része inkább német író szeretne lenni, és nem magyar. Csak nem tudnak németül. Ezzel szemben a magyar író, amikor ír, nemcsak a jelenkori magyarságra gondol föltétlenül, hanem a 100 évvel későbbi magyar polgárságra is. Ez azért fontos, hogy ne terjedjen a kultúrában a Nyugat-Európára már jellemző „Starbucks-modell”, aminek lényege, hogy mindenhol ugyanolyan.

Tovább

Nem elírás, higgy a szemednek! Az Orbánvő -Tiborcz István- könyvet írt – na jó, nem olvasott, de még az is megtörténhet!

Először is bocs, Tiborcz Orbánvő, lehet, hogy csak úgy falod a könyveket és rosszindulatú utalást rejt a cím az esetleges hiátusaidról, de annyira meghökkentő a tény, hogy egy budapesti ház története ihletett meg annyira, hogy levéltárban kutakodj, hogy átrágd magad a fennmaradt kordokumentum-hegyeken, hogy beindult a reflex.

Tovább

Müller Péter: Padlóra kerültél? Ezt kell tenned!

“Jól figyelj! Mert ahol eltörtél, ott leszel erős, és ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen! Állj föl, ha a padlón vagy! Ne mondd, hogy nem tudsz! Valaha tudtad, amikor kisbaba voltál. Tudtad, pedig százszor estél el, százszor ütötted meg magad, és sem az izmaid, sem a csontjaid nem voltak még alkalmasak a fölállásra.

Tovább