Szeptemberben megszorulhat az a hurok a kormány nyakán, amit a pedagógusok dobtak oda

Sokan már most mellékállásban többet keresnek, mint tanárként, és a felmondásukat is letétbe helyezték. Ha szeptemberben nem érkezik el a pedagógusok számára a pozitív fordulat a kormány részéről, akkor számos iskolában nem tudják elkezdeni a tanévet a tömeges felmondások miatt – állítja a Pedagógus Szövetség (PSZ) elnöke, Szabó Zsuzsa,

Indul a suli, de meddig járhatnak be a gyerekek?

Érdemi korlátozások (maszkviselés, lázmérés, tesztelés) nélkül kezdődött meg a tanév ma reggel, miközben a koronavírus delta variánsa már terjed Magyarországon, és a 12 év alattiak még nem kaphatnak oltást. A 12-18 év közötti oltottak döntő többsége sem rendelkezik védettséggel, hiszen a napokban kapják meg az első dózisukat azok, akik regisztráltak, vagyis a teljes védettségük október első felében alakul ki.Így indul a suli itt és most.

“Mélytorok”-info, vagy folyosói pletyka? – Hírek-híresztelések az iskolakezdés körül….

“Valóságot keletkeztet a sajtó azzal, hogy egymás után írják meg egyre komolyabb lapok a “pletykákat”. Az eduline még névtelen szülői kommentekre hivatkozik, a hvg már az edulinera, és innentől már úgy megy tovább, hogy “a hvg is megírta az iskolabezárásokat”. Miközben az egész alapja annyi, hogy valami fórumban valakik kommenteltek valamit. Rettenetesen szomorú – véli Ceglédi Zoltán közösségi oldalán az iskolakezdéssel kapcsolatban szájról szájra terjedő információszerűkkel kapcsolatban.