Legyen vége az orosz agressziónak! – Megemlékezés az áldozatokról

Ukrajna mellett álltak ki, megemlékeztek a háború áldozatairól, és bírálták a magyar kormány politikáját azon a demonstráción, amit az orosz-ukrán háború kirobbanásának első évfordulóján Budapesten tartottak.

Read more

Végső búcsút vettek Tamás Gáspár Miklós filozófustól, közírótól

Végső búcsút vettek családtagjai, barátai, kollégái és tisztelői a 74 éves korában elhunyt Tamás Gáspár Miklós filozófustól, közírótól a budapesti Farkasréti temetőben kedden. Tamás Gáspár Miklóst hosszú betegség után január 15-én érte a halál.

Read more

Igen, jól látja: Önre van szükség! – A csapat: Hernádi, Kern, Parti-Nagy, Presser és még sokan mások

A folyamatos forráselvonások miatt működési képességünk határára jutottunk, több ezer ellátottunk sorsa forog kockán. Újabb negyvenmillió forintot tartottak vissza az oktatási intézményeink után járó normatívákból, így a tanév kezdete óta már mintegy 170 millió forintot vont el tőlünk a magyar állam – hívta fel a figyelmet közleményében Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke. Itt a lehetőség: Önre is szükség van!

Read more

Iványi Gábor: céljainkhoz egy lépéssel közelebb kerülve bejegyzett egyházzá minősült a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET)

A MET-et (és több másik magyarországi egyházat) 2011-ben egyeztetés nélkül fosztottak meg egyházi státuszuktól. Ezek után pereltek, először 2013-ban, az Alkotmánybíróságon nyert a magyar állam ellen. Később a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordultak, mert a magyar kormány nem tartotta be az Alkotmánybíróság ítéletét, amiben azt állapították meg, hogy a magyar állam alkotmánysértő módon vette el egyházi státuszukat, amit köteles visszaállítani. Iványi Gábor egyháza Strasbourgban is nyert, a kormány viszont ezt követően sem tartotta be az ítéletet.

Read more

Pin It on Pinterest