Az egész világon újra támad a koronavírus – Izraelben komolyan veszik a veszélyt, nem úgy mint nálunk

Izraelben növekszik a betegszám a koronavírus-járvány hatodik hullámában, ezért Jaír Lapid miniszterelnök és Nicán Horovic egészségügyi miniszter megbeszélést tartott vasárnap a miniszterelnöki hivatalban Jeruzsálemben a további lépésekről.

Read more

Izrael segít majd megszabadulni az orosz energiafüggőségtől?

Az Izraelben tárgyaló Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint Izrael segít majd  megszabadulni az orosz energiafüggőségtől – jelentette a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság honlapja kedden.

Read more

Szállj, szállj a Pegasus – Ez (is) a különbség Magyarország és Izrael között

Augusztus óta csaknem száz pegasusos megfigyelést ellenőrzött a  magyar Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH). Péterfalvi Attila, a szervezet elnöke hétfőn közölte, hogy mindent rendben találtak a terroristák ellen kifejlesztett izraeli kémszoftverrel zajlott megfigyelések esetében. Tehát, a NAIH szerint minden vizsgált esetben megalapozottan hivatkoztak nemzetbiztonsági érdekekre, amikor bevetették a kémszoftvert, újságírók, gazdasági vezetők és a kormány számára kellemetlen szereplőkkel szemben. E közben Izrael….

Read more