Orbán törvénye, avagy Iványi Gábor és a pécsi átvilágítás

Orbán mélységesen erkölcstelen, becstelen rendszere jogot, a törvényt teljesen kiforgatja magából. Valós rendeltetését eltagadva, csak arra használják, hogy a saját hatalmukat, gazdagságukat növeljék vele, ezek kívül az ellenzék elnyomására. Erre példa a sztrájkjog rendeleti korlátozása a pedagógusok esetében, illetve az Iványi Gáborékkal a napokban történt eset.

Read more

Juszt László: a nap, amikor Orbán jogforrás lett

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál, ahogy tette ezt most is a Fővárosi Ítélőtábla legújabb ítélete kapcsán.

Read more

A református hitoktatók sztrájkjogának annyi? – Ha ez az “előremenet”, akkor milyen a “rükverc”!

Úgy tűnik, 2022 Magyarországán nem minden pedagógusnak adatik meg, hogy szabadon eldönthesse, akar-e sztrájkolni, vagy nem él e jogával – mert ne feledjük: ehhez joga van! A református egyház különvéleménye…..

Read more

Az a boldog, bátor 133 ott a Házban – Kiutunk az Európai Unióból

Azok a boldog, bátor 133-ak a Házban, a főméltóságú úr felcsúti kerti budija mellett személyesen kiválasztott szerencsések (vagy inkább szerencsétlenek) mukk nélkül megszavaznak minden törvényjavaslatot, amelyet a kormány vagy valamelyik nyalonca a képviselőház elé visz. Ül közöttük néhány közvád alatt álló köztörvényes is, akik egyelőre csak azért csücsükélhetnek az előkelő padokban, mert a kétharmados többség nem lenne meg az ő voksaik nélkül.

Read more

A Kedves Vezető, a nagy európai szabadságharcos harca: “lécci, most nemáár, naaa, de már komolyan, naa”…!

Az Európai Bizottságnak fel kell függesztenie minden olyan kötelezettségszegési eljárást, amely aláássa a tagállamok területi és nemzeti integritása, valamint polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseit – írta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottság elnökének címzett levelében.

Read more

A (nem) változó idők – Ezért nem is vittem sokra soha semmilyen hatalmi pozícióban. De nem is kell hánynom magamtól!

1989-ben végeztem a pécsi jogi karon. Talán kb. 15 év múlva édesapám, Dr. Martin István ügyvéd a pécsi Platán sörözőbe tért be Dr. Iváncsics Imrével. Imre az egyetemen az államjogi és államigazgatási jogi tanszék kiváló oktatója, valamit tanszékvezetője is volt Dr.Szamel Lajos professzor halála után. Sok jogász generáció tanulta meg tőle a közigazgatási jogot.

Read more

Pin It on Pinterest