Jogállamisági eljárás: nagyobb baj van, mint gondoltuk!

Kezembe került Johannes Hahn költségvetésért felelős biztos július 20-i keltezésű levele a Biztosi Kollégiumhoz – kezdte bejegyzését közösségi oldalán Jávor Benedek, Budapest Brüsszeli képviselője. Ebben Hahn már júliusban felhatalmazást kér, hogy a magyar kormánynak a jogállamisági eljárásban eljuttatott nem kielégítő válaszai miatt értesítse a magyar felet a szankciók alkalmazásának szándékáról.

Read more

Az Orbán-kormány elvesztette a jogállami mechanizmus ellen indított harcot

Az Európai Bíróság közölte, hogy elutasítja Magyarország és Lengyelország keresetét, amelyben azzal fordultak a bírósághoz, hogy semmisítse meg a kondicionalitási mechanizmusként ismert, a jogállamiság elveinek tiszteletben tartására kitalált mechanizmust.

Read more

Piros lesz a büntetőlap, nem sárga?!

Ez a sokat emlegetett „jogállamisági mechanizmus” egy végtelenül egyszerű dolog. Aki nem tartja be a szabályokat – például lop a közösből -, az nem is részesülhet automatikusan a közösség nyújtotta előnyökből. Hogy lefordítsam orbáni nyelvre: aki elköti a lovakat, az nem ehet tovább a közös kipcsak-dakota tábortűznél; aki sípcsonton rúgja a másik játékost, az bizony lapot fog kapni, mindegy mit dumál a sporinak.

Read more

Ez roppant kínos! „Ártó szándékú hatalmak szekértolója” – Kiutunk az Európai Unióból

Az Európai Parlament egy különbizottsága másfél éves munkával jelentést készített az EU demokratikus folyamataiba való külföldi beavatkozásokról és a félretájékoztatásról. A dokumentum több helyütt is megnevezi a magyar kormányt, mint az ártó szándékú külső hatalmak érdekeinek szekértolóját.- olvasható a Népszava tudósításában.

Read more

Pin It on Pinterest