Borrell: Oroszország el fogja veszteni a háborút, az EU Tanácsa újabb 500 millió eurót ad Ukrajnának

Oroszország egyre inkább elszigetelődik, erkölcsileg, politikailag és katonailag el fogja veszteni az ukrajnai háborút – jelentette ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Luxembourgban hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozása előtt.

Read more

Orbán szerint jó megoldás, ha a csővezetéken való kőolajszállítást nem szankcionálják

“Magyarországnak jó az a megoldás, amelyet az Európai Tanács választani kíván, hogy az embargó a tengeri szállításon érkező, Oroszországból érkező olajra terjedjen ki, a vezetéken érkezőre pedig ne” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben.

Read more

Az Európai Unió újabb 500 millió eurót különít el Ukrajna számára fegyvervásárlás céljára

Az ukrán elnökkel folytatott megbeszélésüket követően Josep Borrell bejelentette, hogy az EU újabb 500 millió eurót különít el Ukrajna számára fegyvervásárlás céljára.

Read more

Az Afganisztánból várható menekültáradat ügyében végre megszólalt a magyar kormány is, nincs benne köszönet (se irgalom)

A tálibok (talibánok) villámgyors országfoglalása rengeteg katona-politikai kérdést vet föl az amerikai és a NATO csapatok kivonásáról és a stabilnak hitt afganisztáni helyzetről. Most azonban először a humanitárius katasztrófát kell megelőznie a világnak, amelyben geopolitikai szerepéből következően első sorban az Európai Uniónak van szerepe.

Read more

Pin It on Pinterest