Kásler Miklós - Városi Kurír

Sorting by

×

Formálódik az új kormány, Kásler megy, Lázár és Szócska -a reaktiváltak- jönnek

Lázár János és a volt MNB-alelnök is új tárcát kaphat a rövidesen megalakuló kormányban – legalábbis több forrásunk szerint. Úgy tudjuk, Varga Mihálynak a jelenleginél soványabb minisztériummal kell majd beérnie, a belügyminiszter pedig újabb ciklust vállalt, Kásler mehet, Szócska jöhet.

Tovább

Ujhelyi: Kásler Miklóst orvos-professzorként és emberként tisztelem, de határozottan megvetem politikusként és miniszterként!

Kásler Miklóst tisztelem orvos-professzorként és emberként, de határozottan megvetem politikusként és miniszterként. Elképzelhetetlen, hogy továbbra is ő irányítsa az egészségügy működtetését. Mert politikusként egyértelműen megbukott ebben a feladatban.

Tovább

Egy hét átadás-maraton: Csak tessék! Csak tessék!

A bőkezű az állam 6,6 milliárd forint támogatást nyújt az elektromos autókhoz szükséges szenzorok gyártásával foglalkozó üzletág kialakítását célzó fejlesztéshez.

Tovább

Kásler rinocéroszbőrén a L’Oréal -mert megérdemli?- sem segít! – A szégyenteljes valóság 2022 magyar egészségügyéről…..

Kásler Miklós miniszter, akinek felügyelete alatt pusztul a magyar egészségügy, vasárnap jelentette szerénytelenül, hogy a a “pandémia elfedte” az egészségügyben végbement nagyszerű változásokat, ugyanis bevezették “a prevencióra épülő új egészségkultúrát”, létrehozták “az öt nemzeti egészségügyi programot.” Egyszóval szerinte a maga felügyelte ágazat előre megy, csak úgy, mint az ország.

Tovább

Kövér – Kásler csörte? – Micsoda libernyák dolog ez?

Úgy tűnik, a pedagógusok sztrájkja meglehetősen összezavarta a kormányzat képviselőit. Ebben a “mit is kéne tenni”-kapkodásban még a rendszer legkeményebb oszlopai sem tudnak egyetérteni. Legutóbb Kövér László és Kásler Miklós véleménye futott egymástól merőlegesen eltérő pályákon. 

Tovább

16 millióért egy “y” jár, hiába írta Batthyány kettővel – avagy mire nem jó a nemzeti trikolor?

Hány ember kezén mehetett át Sárvár városának tótumfaktumai közül a 16 millió forintért megrendelt és felállított Batthyány Lajos szobor terve, mire rábólintottak, hogy rendben van, nem tudni, de az biztos, hogy irodalom és történelem órán egyikük sem remekelhetett, vagy folytonos hiányzásuk következtében lemaradtak a magyar nyelvtan elsajátításában.

Tovább

Dr. Kunetz: amikor kiderül az EMMI vezetőjéről, -Kásler Miklós- hogy hazudik, akkor vajon elkövet-e bűncselekményt, vagy etikai vétséget?

A címben szereplő kérdést Dr. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő tette fel közösségi oldalán, ahol dokumentumokkal bizonyította Káslerrel kapcsolatos állítását. Feltehetően bíróság elé nem citálható ezek alapján, de orvosi, miniszteri, emberi megítélését mindenképpen befolyásolnia kell a ténynek. Hogy ezek után lemond-e, ahogy azt a miénknél fejlettebb demokráciákban teszik, vagy ez a tette is a feledés homályába merül, az csak rajtunk, a munkáltatóin és persze a kormány megítélésén múlik. Mindenesetre meggondolandó, hogy ezután komolyan vehető-e, amit mond.

Tovább

„Ez a tudomány einstandolása (…) ami még a mai viszonyok között is szokatlanul durva lépés”!

Decemberben Kásler Miklós miniszter indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmentette az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára időzített, a tervek szerint márciusban nyíló nagyszabású nemzetközi kiállítás kurátorait, és a teljes tudományos és szakmai irányítást a Magyarságkutató Intézet kezébe helyezte – értesült a Válasz Online.

Tovább

…ha bármelyikünk kidől, akkor még ennyi ellátás sem lesz…! – Egy gyakorló háziorvos reakciója a “Kásler-Müller diktátumra”

Kásler Miklós,  az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője kötelező érvénnyel és bírság belebegtetésével elrendelte a betegek mindenkori visszahívását és elrendelte, hogy a háziorvosok valamennyi covid-gyanús betegnél végezzenek gyorstesztet „arra alkalmas helyen”. Lehetőség szerint  rendelőben, „de ha erre nincs mód, úgy a beteg tartózkodási helyén, vagy közös megállapodás alapján bárhol máshol”. Egy gyakorló háziorvos leírta közösségi oldalán, mit gondol a fentiekről.

Tovább

Müller Cecília után Kásler Miklós is “kötelezte a házidokikat” – Hogy mire? Tárcsázásra…..

Na jó, manapság már nem tárcsázni kell, hanem nyomogatni, de nem ez a lényeg. Ami fontos: demonstrálni a “kötelezés-jogot”. Nem tudni, miért feltételezi az “előljáróság”, hogy a háziorvosok rendelés után nem hívják vissza az őket kereső pácienseket, -én például mindig kapok visszacsörgést- amikor tisztában vannak azzal, hogy nem a “mesélhetnék” okán kaptak hívást, hanem valami baj lehet.

Tovább

Fenébe a drága műszerekkel, meg a sok orvossal, ápolóval! – Kásler szerint a magyar egészségügy alapja a kereszténység

Ha most ökölbe szorul a keze, jól teszi a végtagja! Kásler Miklós, aki szakmája szerint orvos, -nem beszélve arról, hogy az egészségügyért felelős nemzeti miniszter- ezért tisztában kell lennie a magyar egészségügy siralmas állapotával.

Tovább

Megvan a szupertitkos magyar járványügyi statisztika! – Kásler prof -tudattalanul, de- hathatósan működött közre!

Hónapok óta kérik a kormányt a szakemberek, hogy tegyenek közzé pontosabb járványadatokat, amikből tágabb képet kaphatunk a helyzetről, ám egyelőre nem történt ez ügyben előrelépés. A virológusok különösen azt szeretnék, ha lenne statisztika arról is, hogy hogyan oszlik meg az oltottak és oltatlanok között a koronavírus miatt kórházba kerültek és az elhunytak száma.

Tovább

“…Én a “méntekti az pithsába = vezérünk dicsőségére” sorokat vélem kiolvasni, de nincs rajtam szemüveg….” – A Magyarságkutató Intézet jelenti….

A Magyarságkutató Intézet úgy véli, egyetlen felfedezéssel sikerült 400 évvel korábbra tolniuk a magyar írásbeliséget, ami miatt újra kell írni az eddigi elméleteket. Az új legelső magyar nyelvemlék szerintük egy VII. századi avar kori tűtartó, amire ez van írva magyarul: Baszjad Izüt.

Tovább

Tanévnyitogató országszerte – szóözön

Túl vagyunk az ünnepélyes, fehér inges, pátoszos “tanévnyitogatón”. Arról még mindig nem sikerült leszokni egyetlen iskolában sem, hogy ne fontos ember: igazgató, kerületi képviselő, polgármester, sőt országgyűlési képviselő vagy egyenesen egy miniszter mondjon száraz, unalmas beszédet, amiből egy szót sem értenek a diákok.

Tovább

Semmi káosz, csak a tudomány halad előre nap, mint nap – Karikó Katalin a harmadik oltásról

A szakember a harmadik oltások engedélyezése apropóján beszélt a további lehetőségekről.  Karikó  Katalin most  korrigálta azt a véleményét amikor a Népszavának még úgy nyilatkozott, mivel klinikai vizsgálatok nem támasztják alá, jelenleg nem támogatják az oltóanyagok felcserélhetőségét és kombinált alkalmazását.

Tovább

Juszt László: Miklós, úgy hiszem téged is elért a hatalmi téboly, ami menetrendszerűen megfosztott a tisztánlátástól!

Kásler Miklós a héten adott interjújában értékelte Magyarország Covid-vírus kezelését. A mondottakból úgy tűnik, az egészségügyért is felelős -ja, már csak papíron- miniszterként az elmúlt egy évet álomvilágban élte, ami nem túl bíztató ránk nézve. Olvasatában minden a lehető legjobban történt, újra “legország” vagyunk, már nem csak Európában, de a világon is.

Tovább

Újabb embertelen döntésre készül Kásler Miklós – járvány ide, járvány oda kórházakat akar bezárni a miniszter – Frissítve!

A hírt, és a hozzátartozó levelet Kunetz Zsombor tette közzé a közösségi portálon, amit a 444.hu vette észre. A levél szerint erre Kásler Miklósnak “az egészségügyi rendszer átalakításának hosszútávú tervéhez” van szüksége.

Tovább