katona - Városi Kurír

Sorting by

×

Oroszország megindította a kelet-ukrajnai offenzívát

Az ukrán vezérkar hétfőn közölte: Oroszország megindította kelet-ukrajnai offenzíváját, fokozva a támadásokat Donyeck és Harkiv régióban – számolt be az MTI. A vezérkar a Facebookon nyilvánosságra hozott közleményében azt írta: az orosz hadsereg teljesen ellenőrzése alá akarja vonni Donyeck és Luhanszk régiót, és Harkiv környékén is szaporodtak a támadások.

Tovább

“Szedd le mindet b.ssza meg!” – Kiszivárgott az orosz parancsnok beszélgetése katonáival

Kijev lehallgatta az orosz katonák titkos rádióbeszélgetését. Az ukrán vezetés állítja, egy orosz parancsnok azt az utasítást adta a katonáinak, hogy lőjék le és “vigyék ki” az ukrán civileket az ostromlott Mariupol közeléből, majd valamelyikük kikelt magából és az ukránok túlerejéről panaszkodott – írta a Blikk a Skynews-ra hivatkozva.

Tovább

Hadkötelezettség Magyarországon: itt vannak a legfontosabb tudnivalók a bevonulásról!

Magyarország honvédelmének van egy békeidőszaki és egy rendkívüli időszakban életbe lépő szabályrendszere – a hadkötelezettség más jelent ebben a kettőben. Az viszont biztos, hogyha helyzet van, Magyarországon a 18-50 közötti férfiak hadba hívhatók – írta a penzcentrum.hu. A kialakult helyzet nyilván sokakban kelt aggodalmat itthon, hiszen a II. világháború óta a legnagyobb fegyveres konfliktus zajlik Európában, ráadásul pont a szomszédunkban.

Tovább

A rohadás essen belé! – Rab László szŰrreál összefoglalója a 9-es hétről

Támad a rohadtputyin, löveti a menekülteket szállító buszokat, bombázza az atomerőművet. Szépen ránk köszönt a XXI. század, elmehetünk a nagy eszünkkel meg a történelmi párhuzamainkkal a búsba. Ami ismerős lehet régről, hogy éhesek a ruszki katonák, van úgy, hogy napokig nem adnak nekik enni. De megint készülnek a davajcsaszra. Rab László szŰrreál összefoglalója a 9-es hétről.

Tovább

Ujhelyi István: „gerincroppantó déjà vu”

Elhivatott pacifistaként és hatgyermekes családapaként leginkább szétfeszítő tehetetlenséggel figyelem az Ukrajnában zajló eseményeket: a híreket falva egyik pillanatban cselekvésre szorul össze az öklöm, a másik pillanatban ugyanez a kéz már inkább csak öleli a gyermekeimet és nyugtatja őket, hogy nem lesz semmi baj. Pedig baj van. És nem csak Ukrajnában. Sokak fejében is, sajnos – kezdte Ujhelyi István Európa parlamenti képviselő szokásos vasárnapi nyílt levelét

Tovább

Egy mostanra ellenzékivé lett szavazó: Budai Gyula alkalmatlan közszolgának, mert vagy ostoba, vagy hazug, esetleg ezek elegye!

Felháborodott levelet “fújt be” a szél egy egykoron Fidesz-szimpatizáns, ám mára elkötelezett ellenzékivé avanzsált választópolgártól, akinél végképp kiverte a biztosítékot a közösségi oldalon a hírfolyamába kerülő bejegyzés Budai Gyula Fidesz-képviselő oldaláról. Nevezett “cirka az ország felét gyanúsította meg hazug állításával.”

Tovább

Orbánt savazzák a kommentelői: “békéhez erő kell? Akkor együnk sok spenótot!”

Orbán Viktor közösségi oldalára rendszeresen párszavas tőmondatban megfogalmazott itinereket tesznek fel az oldalkezelők remélve, hogy, ha nem kell sokat olvasni és ott virít a mondandó felett, mellett, között az országvezető, akkor beég a látogató retinájába az üzenet. A szerdai harci retorika nem vált be.

Tovább

Blikk: mi történik? NATO-katonák vonulnak az M1-esen

Bár még csak pár napja annak, hogy Szijjártó Péter kijelentette, nem egyeznek bele abba, hogy újabb NATO-egységek jöjjenek Magyarországra, most egy nagyobb katonai egységet sikerült videóra venni, akik épp az M1-es autópályán hajtottak át különböző fegyverekkel és harckocsikkal a birtokukban szombat délelőtt.

Tovább

“A nemethszilardshop.hu-n kaphatók maszkok, pólók, bögrék és minden egyéb kiegészítő…” – Szétszedték a kommentelők Németh Szilárdot

Valaki mondja meg végre Németh Szilárdnak, hogy jelenleg és remélhetőleg jó sokáig béke van Magyarországon, nem kell “életét és vérét” adnia sem neki, sem senki másnak a hazáért. Sokkal fontos lenne a felkészült politikusok garmada, hogy “éljünk és virágozzunk”, és nem csak szóban!

Tovább

Aradszki képviselő tövig…..: „Magyarországot védik! Köszönjük! Orbán Viktor és fia is a haza szolgálatában!” – Ráhelt férfisovinizmusa okán hagyta ki?

Ez az Aradszki András nagyon képviselő akarhat maradni! Orbán jól választott, amikor belé helyezte bizodalmát, mert aki ilyen fokú szervilitásra képes, attól bármikor bármit kérhet tisztelete tárgya. Ilyen gombnyomogatókra van szükség: nem kérdez, nem gondolkodik, csak cselekszik! Na jó, néha ciki, amit tesz, de a feltétlen lojalitás viszi erre az útra.

Tovább

Visszatértek a katonák a kórházakba! – És az orvosok, nővérek?

Hétfőtől a katonák ismét segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények dolgozóinak a szakképesítés nélkül ellátható logisztikai feladataikban – írja a Telex a Honvédelmi Minisztérium közleményére hivatkozva. A katonák az ország különböző pontjain, mintegy 23 kórházban segítik az egészségügyben dolgozók munkáját.

Tovább

Tudatlanságalapú társadalom, avagy 1 év katonaság több pontot ér a felvételinél, mint a felsőfokú nyelvvizsga! – Hány pontot ér, ha valaki  beáll rendőrnek, vagy a TEK-be?

Plusz pontokat kapnak a felsőoktatási felvételihez azok a fiatalok, akik az egyetem előtt fél- vagy egy évet szolgálnak katonaként, jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter pénteken az InfoRádióban. A kormány erről már döntött is, hamarosan megjelenik az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben. De hány pontot ér, ha valaki  beáll rendőrnek, vagy a TEK-be?

Tovább

Gépfegyveres katona + 2 pisztollyal felfegyverzett rendőr kell egy közúti igazoltatáshoz? – Helyszín: Budapest, Xlll. kerülete; idő: 2021. 06.30.

Békés, punnyadt kánikulai délelőtt ült olvasónk a lakásában és olvasgatott, amikor vészes szirénázás ütötte meg az amúgy normál utcai zajhoz szokott fülét. Mivel közvetlen közelről szólt a félelmetes hang, ami pont az ablaka alatt szakadt félbe, felállt a fotelből és kiment az erkélyre megnézni, mi történhetett. Semmi, csak egy gépfegyveres katona…… 

Tovább

Hadházy: agyhalál a köbön, avagy ennyire hülyének nézi az embereket a propaganda

Mióta nem csak a focihoz ért a hazai lakosság nagy többsége, méghozzá nem felületesen, hanem virológusok országa is lettünk, talán nem kell bizonygatni, hogy arról a fránya Covid-vírusról sok rosszat el lehet mondani és azok ellenkezőjét is, de az bizonyított, hogy 1-2 napig “életképes”, -ami nekünk akár a halált is jelentheti- utána ágyesz-bugyesz, elpusztul. Ennek tudatában fogadják az alábbi hírt!

Tovább