Nocsak! Trócsányi-Schaller-Baross: a nemzeti politikai pártok a nép akaratának kialakításában (…) meghatározó szerepet játszanak

Az Európai Parlament csütörtökön jelentést fogadott el, amelyben kifejezte álláspontját az európai szintű politikai pártokra és alapítványokra vonatkozó szabályok módosításával kapcsolatban.

Read more

Hoppácska! Orbán fajelmélete valahogy kimaradt az EU-képviselőknek ajánlott angol változatból

“HOPPÁ! Micsoda meglepetés, hogy Orbán Viktor tusványosi beszédéből készült angol összefoglalóból épp csak azokat a részeket hagyták ki, amelyek a legtöbb vitát és ellenérzést váltják, illetve válthatják ki Európában és a nemzetközi térben.” – figyelt fel Ujhelyi István EP képviselő, aki közösségi oldalán jelezte mindezt.

Read more

Találóskérdés – Mi az: áprilisban még a korrupció melegágya, ma megszavazta a bátor 133? Megfejtés: a vagyonnyilatkozati rendszer!

A kánikula ellenére a szabi előtt belehúztak a közszolgák, folytatódik a parlamenti törvénygyár. Módosították a vagyonnyilatkozati rendszert, és a jövőben a magyar országgyűlési képviselőknek is az Európai Parlament szabályai szerint kell nyilatkozniuk a vagyoni helyzetükről.

Read more

Utolsó szálig beérkezett a képviselők vagyonnyilatkozata, csütörtöktől bárki belekukkanthat!

Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószóló, valamint volt képviselő és volt szószóló leadta a határidőre a saját és a vele közös háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát – közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel szerda este.

Read more

Eljött a “vagyonnyilatkozatok éjszakája” – A türelmes papír esete a képviselők bevallásaival….

Mint minden évben, idén is január 31-e a határideje a képviselők vagyonnyilatkozatainak leadására. A vasárnap éjféli határidő előtt beérkezett mindenkitől, akinek le kellett adnia. Van, aki bevételei tükrében megsokszorozta megtakarítását, mások nagy erőfeszítéssel szinten tartották azt, mások buktak 2021-ben. De mielőtt belemennénk a személyeskedésbe, nézzük, mennyit kellett beosztaniuk. A 444.hu összegzéséből szemezgettünk.

Read more

Tanmese arról, hogy a Rézvitézből hogyan lesz az alaptörvény bepötyögője – Lyukra futott az Országgyűlés Hivatala mikulás-ajándéka

Ma az Országgyűlés Hivatala (tényleg) kedves mikuláscsomaggal lepte meg a kollégák gyerekeit. De nem lehet nem nevetni azon a – fideszesek számára kellemetlen – véletlenen, hogy az ajándékcsomagba lévő Országházi mesekönyvben milyen illusztráció rejlik írta Tordai Bence közösségi oldalán.

Read more

Orbán teljes foglalkoztatottság-dumája és Novák életszerűtlensége – “Jusztságok” a keddi napról!

Nem kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét, és azonnal reagál, ahogy tette ezt most is. Jöjjenek a keddi “Jusztságok”!

Read more