Csillag István: a magyar kormány kicsit sok édesítőt csepegtetett a kínai teába….

Szijjártó Péter pénteken bejelentette, hogy az európai autóipari átállás egyik zászlóshajója Magyarország, amely az elektromos akkumulátorok gyártásában és exportjában is nagyhatalommá vált. Az ország a világ harmadik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó kapacitásával rendelkezik Kína és az Egyesült Államok után és az ágazat exportjában Magyarország a világranglista ötödik helyezettje. A sikerjelentés hátteréről Csillag István közgazdász, volt gazdasági és közlekedési miniszter beszélt a Klubrádióban.

Read more

A Fidesz leszavazta az EP határozatát, más estben bátran nem nyomott gombot!

Az uniós állampolgárság nem árucikk, az Európai Parlament (EP) ezért uniós szintű szabályozással orvosolná a befektetői állampolgársági és letelepedési programokhoz kötődő visszásságokat – közölte az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája. A vitában nem szólalt fel magyar képviselő.

Read more

Békesi László: jól tesszük, ha az ukrajnai háború alakulása mellett vigyázó szemeinket az orosz-kínai együttműködésre vetjük!

Az orosz-ukrán háború számtalan elágazása, kibogozhatatlan összefüggéseinek, okainak és beláthatatlan következményeinek latolgatása, elemzése közben azt hiszem méltatlanul kevés figyelem irányult egy véleményem szerint fontos diplomáciai eseményre. Putyin még az Ukrajna elleni háború megindítása előtt elutazott Pekingbe, hogy találkozzon és tárgyaljon Hszi kínai államelnök és párt főtitkárral – vetette fel közösségi oldalán Békesi László volt pénzügyminiszter.

Read more

Újabb kínai ittélő kereste meg Baranyi Krisztinát: “ők nem képviselnek minket, (…) valamennyi úgynevezett kínai társadalmi szervezet valójában a Kínai Kommunista Párt ügynökének tekinthető…”

Ahogy arról beszámoltunk a “kínai kolónia” nevében küldtek Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek levelet, melyben az javasolták, hogy “gondolja át az utca nevek által okozott és kialakult helyzet előnyeit és hátrányait és amennyiben lehetséges, a Kínát sértő változtatásokat módosítsák”. A polgármester válaszolt a megszólításra és közölte, hogy mielőtt az utca nevek megváltoztatása mellett döntött, már átrágta az ügyet. Aki az hitte, itt vége a történetnek, nagyot tévedett. Új, merőben más tartalmú levél érkezett….

Read more

“És mit fognak csinálni, felemelik a csípős-savanyú árát?” – A Magyarországon élő kínai kolónia levelet írt Baranyi Krisztinának…

Köszönettel megkaptam január 24-én kelt levelüket, amelyben arra kérnek, hogy a tervezett Fudan-fejlesztés környékén átnevezett közterületek kapcsán “gondoljam át az utcanevek által okozott és kialakult helyzet előnyeit és hátrányait és amennyiben lehetséges, a Kínát sértő változtatásokat módosítsuk” – kezdte válaszlevelét Baranyi Krisztina a Magyarországon élő kínai kolónia nevében neki írt levélre.

Read more

Szijjártó szerint dilis az, aki nem vesz fel kínai hitelt, hogy abból kínai vállalatokkal vasútat építsen kínai termékek szállítására?

Érdemes megjegyezni a dátumot! – 130, vagy 2.400 év múlva október 15-én lesz esedékes, hogy megtérül a Budapest-Belgrád vasútépítés. Nem olvasta félre a kedves érdeklődő és az újságíró sem írta el, valóban úgy tartják a szakértők, hogy a 85%-ban kínai hitelből épülő Budapest-Belgrád vasútvonal, amiről nagyjából ennyit lehet tudni, hiszen titkosították a szerződés részleteit, szaldója 0 legyen, vagyis ezután kezd majd az utódoknak némi hasznot hajtani.

Read more

Pin It on Pinterest