közlöny - Városi Kurír

Sorting by

×

Na kérem szépen! Orbán szerint ezeket az áremeléseket nem fogjuk érezni és mint tudjuk, Ő még sosem hazudott!

Mert ugye az teljesen életszerű, hogy ha a kis- és nagykereskedőket, légitársaságokat, gyógyszertárakat, bankokat, telefontársaságokat különadóval súlytják, akkor azok fülüket-farkukat behúzva belátják, hogy a profitjuk nagy részének annyi, nem emelnek árat és talán még fizuemelést is adnak a dolgozóiknak, ugye? Hát ezt próbálja beadni a 2/3-al újraválasztott Orbán-kormány!

Tovább

Apa, kezdődik! – A rezsicsökkentés marad, de nem úgy!

Mennyire életszerű, hogy ha bármely cég kimarad a “magyar rezsicsökkentés-csodából”, vagyis nem részesül belőle, akkor a döntés okozta termelési- és működési költsége növekedését benyeli és mosolyogva állít elő ugyanannyi dolgozó foglalkoztatása mellett veszteséget? Ennek tudatában érdemes tovább olvasni az Orbán-döntést.

Tovább

Közlöny van róla! – A mozgóképszakmáért Rogán, a kisvasutakért és a közösségi bormarketingért Gulyás felel, Szijjártóé az űrkutatás… és más finomságok…..

A Magyar Közlönyben megjelent a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló rendelet, amely szerint a kormányt Orbán Viktor képviseli, de egyedi ügyekben kijelölhet mást is a kormány képviseletére. Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint Orbán Viktor határozza meg a kormány politikáját, irányítja végrehajtását. Általános szabály, hogy a miniszterek kötelesek együttműködni a kormány más tagjaival.

Tovább

Közlöny van róla! Ezentúl így számolják ki a nyugdíjunkat!

Elkészültek végre a 2022-es nyugdíjak meghatározásához szükséges legfrissebb szorzók – derül ki a friss Magyar Közlönyből. Az április 4-i számban világossá vált a valorizációs szorzókról szóló kormányrendelet, amelynek normál esetben már legkésőbb március 31-én meg kellett volna jelennie – számolt be róla hétfő este a Napi.hu.

Tovább

Veszteségmérséklés! – A kormány nagykereskedelmi szinten is benzinár-stopot vezet be

A kormány a mai naptól 480 forintban maximalizálja az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is, hozzájárulva ezzel a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez – írja hétfői közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Vagyis lefordítva “benzinkutas-nyelvre”: ezentúl legalább ezen nem buknak.

Tovább

A sztrájk alapjog! – A Kölcsey Ferenc Gimnázium tiltakozó tanárainak közleménye

A kormány a koronavírus mögé bújva nemcsak azt írta elő, hogy egy esetleges munkabeszüntetés, sztrájk esetén biztosítani kell a gyermekfelügyeletet és az étkeztetést az intézményekben, hanem azt is: a tanórák 50 százalékát – érettségiző osztályok esetében a kötelező érettségi tantárgyak 100 százalékát – meg kell tartaniuk.

Tovább

Közlöny van róla! – Orbán Viktor aláírta: ilyen feltételekkel (nem)sztrájkolhatnak veszélyhelyzet alatt a tanárok

Megjelent a legfrissebb kormányrendelet arról, milyen kötelező feltételek – a gyerekfelügyelet és az órák megtartásának biztosítása – mellett sztrájkolhatnak veszélyhelyzet idején a pedagógusok.

Tovább

Közlöny van róla! – “a  kereskedő köteles a hatósági áras termékekről az általános politikai koordinációért felelős miniszter által meghatározott tartalmú és formájú tájékoztatást az üzletben jól látható helyre kifüggeszteni…”

Ugyan megjelent a Magyar Közlönyben a “részletes leirat”, de ebből a kereskedők és főleg a vásárlók nem tudhatják pontosan, hogy mennyi az annyi. Hogy mindenki tudja, kinek kell hálálkodnia: …a  kereskedő köteles a hatósági áras termékekről az általános politikai koordinációért felelős miniszter által meghatározott tartalmú és formájú tájékoztatást az üzletben jól látható helyre kifüggeszteni és csomagküldő kereskedelem esetén a nyitólapon közzétenni.

Tovább

Közlöny van róla: Gulyás Gergely lesz Veresné Novák Katalin!

A családokért felelős tárca nélküli miniszter általános jogutódja a Miniszterelnökséget vezető miniszter – jelent meg a Magyar Közlönyben csütörtökön közzétett kormányrendeletben. Mindez azt jelenti, hogy Gulyás Gergelyhez kerülnek Novák Katalintól a család-, gyermek- és ifjúságpolitikai feladatok. A rendelet január elsején lép hatályba.

Tovább

Magyarország (20 milliárdnyit) előre ment, nem hátra: mégsem épül Pécsett stadion!

OrbánViktor feltehetően anyagi megfontolásból úgy döntött, hogy a Dunántúl legnagyobb városa mégsem kap futballstadion, amivel egy tollvonással cirka 20 milliárd (20.000 millió) közforint elköltésétől mentesített minket. Köszönjük, ez szép karácsonyi ajándék, csak így tovább!

Tovább

Közlöny van róla! Nem zárhat be a benzinkút, ha veszteséges, ha igen, einstandolhatja a “nagy hal”! Indul az újra-osztás?

A benzinárak befagyasztása után szombat este megjelent a közlönyben a kormányrendelet, ami a kutak működéséről rendelkezik. Nem zárhatnak be a benzinkutak azért, mert a benzin árának befagyasztása miatt veszteséges nyitva tartaniuk, olvasható a szombat éjszaka megjelent kormányrendeletben, amit a hvg.hu vett észre.

Tovább

Közlöny van róla! – Hivatalos papiroson a rendelet a 480 forinton rögzített üzemanyagárakról! – Kis gubanc azért van benne…..

Gulyás szájával bejelentette a kormány csütörtök délelőtt és láss csodát, pénteken késő este a Magyar Közlönyben ki is hirdette a regnáló az üzemanyagárakra bevezetendő felső limittel kapcsolatos rendeletét. Az Orbán Viktor által jegyzett kormánydöntés “A Kormány 624/2021. (XI. 11.) Korm. rendelete az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról” címet kapta.

Tovább

Közlöny van róla! Pár nap alatt százmilliárdoknak vert az ülepére a kormány!

Először is emlékeztetőül: 1 milliárd = 1.000 millióval! Egy héten belül a második olyan határozat jelent meg, amivel a kormány jelentős mértékben megcsapolja a Gazdaságújraindítási Alapot. Ezzel néhány nap alatt százmilliárdokat mozgat meg a kormány az idei költségvetésben, de már a 2022 év elejei, gigantikus költekezésre is felkészült.

Tovább

A Közlöny nem jogtár! Ne befolyásolja a járványügyi korlátozások feloldása, ha részt vesz a vadászati kiállítás bármely rendezvényén!

A Közlöny ebben az esetben nem törvényt tartalmaz, hanem azt, hogy a regnáló kormány -felelősségre vonható név nélkül- egy kormányrendelet-módosítással a vadászati kiállítást kivonja a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól – jelent meg kedden a Magyar Közlönyben.

Tovább