Sorting by

×

A nemlétező köztársaság tinglitangli köztársasági elnöke – A nap szava: gyűrött

Túlvagyunk az első megrázkódtatáson, amit Novák Katalin köztársasági elnök Kossuth téri beiktatási haknija okozott. Megszülettek az első elemzések a beszédről is, pedig nem lehet könnyű egy nem létező köztársaság elnökének nem létező beszédét elemezni.  Le a kalappal azok előtt, akiknek ez sikerült.

Tovább

Juszt László: a „parancsra tettem” szószerkezet gyakrabban fog elhangzani, mint a „de k&rva hideg van ebben a cellában”

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Ez esetben a nem is olyan távoli jövőbe kalandozott.

Tovább

Novák Katalin gyorstalpalón pár óra alatt kitanulta Magyarország fegyveres védelmi tervét – Szerencsétlen “értők” hosszú évekig magolják…..

Novák Katalin vasárnap részt vett a Telekom Vivicittá futófesztivál 37. félmaratoni versenyén, majd hétfőn pihenésképpen megismerkedett a honvédelem csínjával-binjával. Kérdés, keddre mit tervez?

Tovább

Ennyire gáz manapság a magyar köztársasági elnökkel mutatkozni? – Andrzej Duda lengyel kollégája lemond a “megtiszteltetésről”

Úgy volt, hogy nagyszabású ünnepség és szoboravató keretében “ülik meg” idén Bochnia városába a lengyel-magyar barátság napját, de Áder János nem utazik, törölték a programot – értesült az Azonnali.hu. Azt még csak-csak sikerült az újságot ritkán olvasó, vagy kizárólag a kormánymédiát hallgatók-böngészők körében megmagyarázni, hogy a Békemenetre miért nem jönnek a lengyel “kollégák”, de a mostani eset igazolja, hogy nem az elemek összejátszása, hanem Magyarország hozzáállása az orosz agresszorhoz az igazi ok.

Tovább

Novák Katalint nagy napja – megválasztotta az Országgyűlés államfőnek!

Novák Katalint választotta meg az Országgyűlés köztársasági elnöknek, ő követi Áder Jánost az államfői székben májustól. A csütörtöki ülésen a hatpárti ellenzék jelöltje, Róna Péter 51 szavazatot kapott, míg Novák Katalin 137-et öt érvénytelen voks mellett. Novák Katalin megbízatása öt évre szól.

Tovább

“Ellenzéki összefogás okos tojásai! Most elkurtátok nem kicsit…” – Vélemények a köztársasági elnök-jelölés kapcsán

Márki-Zay Péter bejelentette, hogy Iványi Gábor metodista lelkészt jelöli az ellenzék köztársasági elnöknek. Hétfőn rátromfolt a kormányváltásra készülő ellenzéki szövetség, akik Róna Pétert, az Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall tanárát kínálták meg a lehetőséggel, aki elfogadta azt. A közösségi oldalakon sokan megszólaltak az ügy kapcsán, ezekből szemezgettünk.

Tovább

Juszt László: ….legalább jót szórakozhattunk volna – 15 percig…! Frissítve!

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Ez esetben csak kérdez…..

Tovább

Ellenzéki összefogás: Róna Péter az államfőjelölt!

A 79 éves jogász-közgazdász Róna Pétert jelölik Áder János utódjának az Egységben Magyarországért pártjai. A kormányváltásra készülő ellenzéki szövetség felkérését Róna Péter, az Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall tanára elfogadta – jelentették be az ellenzéki pártok közleményben hétfőn.

Tovább

Mondd, Te kit választanál? Iványi Gábor vs. Novák Katalin – Ki lenne jobb köztársasági elnöknek?

Mindannyiunkat érintő, izgalmas bejegyzést tett közzé közösségi oldalán Perintfalvi Rita, a kormánymédia és különösen Bayer Zsolt által már többször keményen támadott katolikus teológus. Szinte minden megszólalásában kiáll az emberi jogok és különösen az LMBTQ közösség mellett, akiket a kereszténység eszméjére hivatkozva üldöz a magyar kormánykoalíció. “Örülök nagyon, hogy az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje Iványi Gábort jelölte a köztársasági elnök posztra….”

Tovább

Szanyi Tibor: diplomák

Akárhogy is nézzük, jelenleg két jelölt van a köztársaságielnöki székbe. A hivatalos Novák Katalin és a népi Pál Éva. Novák Katalin a pénzzel kinevelt szuperelitet, Pál Éva pedig a mennyországot és a poklot megjárt önképző embert mintázza. Novák Katalin egy “közülük”, Pál Éva pedig egy “közülünk”.

Tovább

Ha a járványkezelést eredményesen végzi az abban illetékes operatív törzs, akkor most dr. Müller Cecília lehetne a köztársasági elnökünk? – Hétvégi Lendvaiságok

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most hétvégi gondolatait olvashatják visszásságainkról.

Tovább

Szanyi Tibor: a Pali

Egykoron ez volt Pál Évának, a Neoton legendás énekesnőjének a beceneve. Egyesek hasonlóképp emlegették az “emberek emberét”, egykori köztársasági elnökünket, Schmitt Pált is. S ha már Pál, említsük meg, hogy a nem túl távoli múltban ugyanerre a névre hallgatott Losonczi Pál is, a pártállami idők legtovább szolgáló államfője.

Tovább

Novák Katalin átadta! – Ezentúl Zsigó Róbert felel a család-témáért

A mai napon Zsigó Róbert államtitkárnak adtam át a családokért vállalt kormányzati felelősséget. Neki és a közösen felépített csapatnak ezután is ez marad a legfontosabb ügy – tudatta a közzel Novák Katalin közösségi oldalán a tényt.

Tovább

Magyar György: az államfő dönthet arról, kinek ad az új országgyűlés létrejötte után kormányalakítási megbízást és akár feloszlathatja a parlamentet

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy Magyarországon az államfőt nem közvetlenül választják az állampolgárok, ám fontosnak tartjuk, hogy legalább javaslatot tegyünk egy, a mai ellenzéki oldalon is elfogadható személyre. Áder János köztársasági elnök 2022. március 13-án tölti ki második államfői ciklusát, és a hatályos szabályok szerint nem választható újra – mondta el Magyar György korábban a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

Tovább

Magyar György: legyen köztársasági elnöki előválasztás!

Köztársaságielnök-jelölti előválasztást tervez a Civil Választási Bizottság – jelentette be a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Magyar György, a szervezet elnöke. Elmondta: tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon a köztársasági elnököt nem közvetlenül választják meg az állampolgárok, mégis fontosnak tartják, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre.

Tovább

“Nem az a baj, hogy Orbán januárig nem akar foglalkozni elnökjelöléssel, hanem az, hogy januártól igen!”

Orbán Viktor januárig nem foglalkozik a köztársasági elnök megválasztásának ügyével – mondta az ATV-nek Havasi Bertalan. A miniszterelnök sajtófőnöke arra reagált, hogy a Népszava értesülése szerint jövő tavasszal Trócsányi László követheti majd Áder Jánost az államfői tisztségben.

Tovább

Fekete-Győr: az ellenzéknek „meglesznek azok az eszközei, melyekkel »f​ideszteleníteni«​ tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot”

A Szabad Európa podcast-stúdiójának vendége volt a Momentum elnöke. Fekete-Győr András az ellenzéki összefogásról, a választás utáni mozgástérről és pártja

Tovább