A „Gyufásdoboz az orron” elnevezésű játéknak óriási sikere volt az Orbán – Ferenc pápa találkozón – Cseri László szerint a világ Orbániában….

Cseri László fotóművész barátunk több alkotásával találkozhatott már olvasónk cikkeink illusztrációjaként. A művész egyedi szemszögből, tele iróniával látja Orbánia drámai valóságát.

Tovább

Orbán és Áder bemehet a “backstage-be” – Ferenc pápa döntése végleges és megmásíthatatlan

A katolikus egyház feje, az argentin Jorge Bergoglio – hivatalos nevén: Ferenc pápa – vasárnap, az Angelus (Úrangyala) áldáson jelentette be, hogy szeptember 12-én Magyarországra és Szlovákiába is látogat. A magyar kormánymédia – az állami hírügynökség interpretációja nyomán – ezt úgy közölte, hogy “hivatalossá vált” a pápa budapesti vizitje. Noha egyáltalán nem ez történt – írta a b1hvgblog.hu.

Tovább

Juszt László: Bibi! Nem fogadtad meg a figyelmeztetést, a sorsod hát beteljesült….

Az tagadhatatlan, hogy Orbán Viktor látogatása egy-egy országvezetőnél nem jelent jót a vendéglátó további pályafutására nézve. Ebben persze szerepe lehet annak, hogy szeret olyan kétes hírű kollégáihoz dörgölőzni, akiknek van vaj a fülük mögött, így csak idő kérdése, hogy lefüleljék őket. Mindenesetre, érdemes elgondolkodni a magyar miniszterelnök “rontásképességén”.

Tovább

Jön Ferenc pápa és vele a giccsáradat, de nem Ő tehet róla – a pápabögrétől a kacsintgató jézusos pénztárcáig

Ferenc pápa Magyarországra látogat és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-ei záró szentmiséjén – írtuk meg mi is a napokban. Én még emlékszem az éppen 30 éve volt első magyarországi pápalátogatás fény- és árnyoldalaira is. Leginkább a giccsözönre.

Tovább