Lazítások és szigorítások Omikron-tanácstalanság Európa szerte – Utazás előtt nem árt tudni

Szerdán ismét rekordszámú új Omikron fertőzöttet regisztráltak több uniós országban. Élen jár Franciaország, ahol több mint 332 ezer esetet jegyeztek fel, de helyi szinten rekord a közel 190 ezer olasz, a kevés híján 40 ezer portugál vagy a 24 ezer hollandiai új beteg is.

Tovább

Novák tovább lazít, miközben egyre biztosabb, hogy a beoltottak nagy részénél nem alakult ki védelem a Coviddal szemben!

Hihetelen de igaz, miközben az igazi virológusok, és nem a kardiológusok, egyre hangosabban beszélnek arról ahogy a szakma egyik kiválósága Duda Ernő professzor is, hogy kezdeni kellene végre valamit azokkal a százezrekkel, milliókkal akiknél nem alakult ki rezisztencia a virussal szemben, kormány mintha süket lenne újabb járvány ügyi lazításokat fontolgat.

Tovább

Döntött a válságstáb: hétfőtől lazíthatnak bizonyos korlátozásokon

Szerbiában a köztársasági válságstáb azt javasolta, hogy amennyiben a hétvégén nem növekszik ugrásszerűen az új fertőzöttek száma, akkor hétfőtől lazítsanak. Megnyithatnak a vendéglátóipari egységek teraszai és kerthelyiségei. A javaslat szerint minden objektum munkaidejét – beleértve azokét is, amelyek most is dolgozhatnak – 22 óráig hosszabbítanák meg.

Tovább